Έτοιμοι να γράψουν ιστορία οι Νέοι του Άγιαξ

281

Ο Άγιαξ είναι η ομάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας , καθώς ο προπονητής Πίτερ Μπος θα παρατάξει εναντίον της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, την πιο νεανική ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης με μέσο όρο ηλικίας κάτω των 22 ετών.

Τα μωρά του Άγιαξ επιστρέφουν σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από 22 χρόνια και από εκείνη την σπουδαία ομάδα του Λουίς Φαν Γκάαλ.

Κοιτάξτε με ποια ομάδα έφτασε στον ευρωπαϊκό τελικό:

Ονάνα 21, Ντόλμπεργκ 19, Βέλτμαν 25, Σάντσες 20, Ντε Λιτ 17, Βιέργκεβερ  27, Σένε 30, Κλάασεν 24, Ζίγιετς 24, Τραορέ 21, Γιουνές 23, Κλάιφερτ 18, Φαν Ντε Μπέεκ 20, Τετέ 21.

Μιλάμε για μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 22 χρόνια. Απίστευτο κι όμως ολλανδικό. Δεν έχει τόση σημασία αν τελικά θα κατακτήσει κάποιον τίτλο. Το γεγονός ότι από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 λειτουργεί με τον ίδιο –πετυχημένο– τρόπο είναι από μόνο του το τεράστιο τρόπαιο του «Αίαντα».

Εαν σκοράρει στον αποψινό τελικο ο Τζάστιν Κλάιφερτ του Άγιαξ θα γράψει ιστορία, καθώς είναι γιος του Πάτρικ Κλάιφερτ και εφόσον πετύχει ένα τέρμα θα γίνει η πρώτη οικογένεια που θα έχει σκοράρει σε δύο τελικούς.

Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ έχει απλώσει τη «σκιά» της πάνω από τη Στοκχόλμη. Η Γιουναϊτεντ θα φορέσει μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν την έναρξη του αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Τα μέτρα τάξης είναι «δρακόντεια» από τις σουηδικές αρχές που έχουν αυστηροποιήσει τις διαδικασίες ασφαλείας τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο.