Προπονητής στην ακαδημία της Μίλαν ο Γκατούζο

118

Ο Τζενάρο Γκατούζο επιστρέφει στη Μίλαν μετά από πέντε χρόνια, ως προπονητής, καθώς αποδέχθηκε την πρόταση των “ροζονέρι” να αναλάβει την Primavera (κ-19).

Από προπονητής επαγγελματικών συλλόγων για χάρη της Μίλαν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ιταλικής ομάδας και να επιστρέψει στον σύλλογο όπου έφτασε στην κορυφή, έστω κι αν η προσφορά αφορά τις ακαδημίες. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην απόφαση του“Δεν θα το έκανα για άλλη ομάδα, ωστόσο η Μίλαν είναι η Μίλαν”.

Ο Γκατούζο θα βρεθεί στα γραφεία της Μίλαν το απόγευμα της Πέμπτης, όπου θα υπογράψει διετές συμβόλαιο, αντικαθιστώντας στη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, την Primavera (κ-19), τον Στεφάνο Νάβα. Βοηθός του θα είναι ο πρώην συμπαίκτης του σε Περούτζια και Ρέιντζερς και άμεσος συνεργάτης του σε Σιόν, Παλέρμο και ΟΦΗ, Λουίτζι Ρίτσιο.

Ο 39χρονος τεχνικός, πέρασε από τον πάγκο του ΟΦΗ τη σεζόν 2014-2015. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Γκατούζο βρισκόταν στη χρεοκοπημένη Πίζα, που αγωνιζόταν στη Serie B. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, στα χέρια του είχε πλουσιοπάροχη προσφορά από την Τουρκία, ωστόσο προτίμησε τη Μίλαν.