Καλογεράκος: Ο Έλληνας τερματοφύλακας που αποτελεί υπόδειγμα τόλμης

306

Ο 20χρονος γκολκίπερ, έχει φύγει από τη χώρα μας εδώ κι έναν χρόνο και πλέον βρίσκεται στη Λοράνκα της Φουενλαμπράδα, κυνηγώντας τα επαγγελματικά του όνειρα στο χώρο του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Μιλώντας στην ΕΡΑΣΠΟΡ, 101.8, ο Δημήτρης Καλογεράκος δήλωσε πως:
“Είμαι περισσότερο “θύμα” του ποδοσφαιρικού συστήματος στην Ελλάδα. Κυρίως με τον τρόπο που δουλεύουμε, δεν γίνεται να βγουν παιδιά και νέα ταλέντα. Είναι διαφορετικό αυτό το σύστημα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη”.

Στα 19 του, πήρε την απόφαση για να ζήσει στην ξενιτιά και να παλέψει μόνος, αφού μετακόμισε χωρίς τη συμβουλή και τη βοήθεια κάποιου μάνατζερ, χωρίς κάποιον γνωστό στην Ισπανία, χωρίς τους γονείς του εκεί.

Πήρε τη βαλίτσα του κι έκανε το μεγάλο βήμα. Έναν χρόνο αργότερα, μπορεί να δηλώσει απόλυτα δικαιωμένος, αν και είναι ακόμα στην αρχή.

“Θα ήθελα να το συνδυάσω και με το κοινωνικό κομμάτι και την κρίση, αλλά πάντοτε είχα όνειρο να παίξω στο εξωτερικό και ειδικά με το ισπανικό ποδόσφαιρο είχα μια αγάπη. Όπως και η ισπανική γλώσσα μου άρεσε, αφού διάβαζα μόνος μου. Οι γονείς μου με βοήθησαν με όποιο τρόπο μπορούν, έπρεπε να πιάσω δουλειά εδώ για να τα βγάλω πέρα.
Ταξίδεψα χωρίς να έχω κάποιον γνωστό, αλλά ψάχνοντας από μόνος μου πηγές για να κάνω τα πρώτα βήματα και να πάρω κάποια βοήθεια, να δω πως θα είναι η ζωή.
Επέλεξα την Ισπανία για τον τρόπο παιχνιδιού, γιατί ταιριάζουν και στα χαρακτηριστικά τα δικά μου” ήταν τα λόγια του, ενώ, εδώ και δύο χρόνια έχει πάρει και το δίπλωμα προπονητικής τερματοφυλάκων, με το οποίο αφού πίεσε και έδειξε το θράσος του για να βρει δουλειά και ν’ αποδείξει πως μπορεί να πετύχει, βρέθηκε στη Λοράνκα της Φουενλαμπράδα.

“Με έβλεπαν περίεργα, έλεγαν είναι 20 χρονών και ήρθε να προπονήσει ομάδες. Το έβλεπαν περίεργα. Ήταν δύσπιστοι ακόμα και για δοκιμή σε ερασιτεχνικό επίπεδο” δήλωσε ο Καλογεράκος, που έχει πλέον πρόταση από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.