Ο δρόμος προς την κούπα της Κ13 του ΠΑΟΚ στη Σουηδία (pics)

514

Τα παιδιά του PAOK Academy είναι εκπαιδευμένα σε διεθνή τουρνουά κόντρα σε ομάδες μεγαθήρια. Μάλιστα όχι μόνο καταφέρουν να έχουν θετικές παρουσίες, αλλά σηκώνουν και κούπες.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με την Κ13 του Δικεφάλου, η οποία βρέθηκε στην Σουηδία και κατέκτησε το φημισμένο τουρνουά “Lennart Johansson”.

 Οι μικροί του ΠΑΟΚ κέρδισαν 3-1 την ΑΙΚ, με δύο γκολ του Γιώργου Κούτσια κι ένα του Μιχάλη Πατήρα και συνέχισαν με 4-1 επί της Στάμπαεκ με τέσσερα γκολ του Κούτσια.
Συνέχισαν την επομένη με ένα εντυπωσιακό 7-0 επί της Σκόντο (3 γκολ ο Κούτσιας και από 1 οι Τσίκος, Τζιωρτζής, Συμεωνίδης, Κουλούρης) και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο κερδίζοντας 2-1 την Αρσεναλ (1 γκολ ο Κεδίκογλου, 1 ο Λαζαριώτης), κατακτώντας την κορυφή που τους εξασφάλισε το ειστήριο για τον τελικό.Με τρία γκολ του Κούτσια κι ένα του Τσίκου, ο ΠΑΟΚ υπέταξε την δυνατή Γκρόνιγκεν και επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με την κούπα, αλλά και την διάκριση του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης, καθώς ο Γιώργος Κούτσιας πέτυχε 12 γκολ.Την αποστολή του ΠΑΟΚ αποτέλεσαν οι: Ζαφειριάδης Βασίλειος, Κεδίκογλου Αλέξανδρος, Κoυλούρης Γεώργιος, Κούτσιας Γεώργιος, Κουτσίδης Ισίδωρος, Λαζαριώτης Γεώργιος, Μοναστηρλής Δημήτριος, Μπότης Νικόλαος, Παναγίδης Μιχαήλ, Πατήρας Μιχαήλ, Ρούμιαντσεβ Βίκτορ, Σινανάι Μάριος, Σμυρλής Λάμπρος, Συμεωνίδης Αναστάσιος, Τασιούρας Ελευθέριος, Τζιωρτζής Μάριος, Τσίκος Ζήσης, Χρυσοβέργης Μάριος.Την αποστολή συνόδευσαν ο προπονητής Σάββας Κωνσταντινίδης, ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιώργος Σκιαθίτης, ο προπονητής της Κ20 Απόστολος Παπαβασιλείου και ο γιατρός Γιώργος Χατζηαθανασίου.

Δείτε τις φωτογραφίες από την δεύτερη μέρα του τουρνουά, τον τελικό αλλά και την απονομή και τα πανηγύρια των νεαρών παικτών και των προπονητών του.