ΘΕΜΑ: Ξυλοδαρμός γονέων σε παιδικά πρωταθλήματα

316

Το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία, εξελίχθηκε από περιπτώσεις ξυλοδαρμού γονέων στις κερκίδες παιχνιδιών σε παιδικά πρωταθλήματα.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις που σημειώθηκαν τέτοιου είδους περιστατικά: Ιανουάριος του 2017 στα Κανάρια Νησιά, Μάρτιος στη Μαγιόρκα, Απρίλιος στη Ριόχα.

Από ένα απλό μαρκάρισμα, ένα χτύπημα, ένα κλέψιμο στον αγωνιστικό χώρο ή από μία παρεξήγηση μεταξύ των γονέων, ήταν οι κύριες αφορμές για να αρχίσουν να “παίζουν” ξύλο στις κερκίδες.

Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι, βέβαια, δεν παρουσίασαν τις ειδήσεις με τίτλους όπως «ΣΟΚ!», «Πρωτοφανές!», «Δεν έχει ξαναματαγίνει!». Το πιο ακραίο ήταν το «Μνημειώδης καβγάς μεταξύ γονέων» για τη Μαγιόρκα, όπου η αλήθεια είναι ότι το ξύλο έφτασε σε επίπεδα ελληνικού γηπέδου.

Η απάντηση του οποιοδήποτε προπονητή ακαδημιών ή μικρών κατηγοριών στο «Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα παιδιά που θέλουν να γίνουν ποδοσφαιριστές» είναι «Οι γονείς τους» στο 125% των περιπτώσεων.

Μπαμπάδες από τα Κανάρια…

Οι γονείς που θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι οι επόμενοι Κασίγιας, Πικέ, Ράμος, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Ινιέστα, Κόκε, Γκριζμάν, Μέσι, Ρονάλντο κτλ. Που υστεριάζουν, που βλέπουν κυκλώματα, που βγάζουν όλα τα κόμπλεξ και τα απωθημένα στα παιδιά τους ή/και στα παιδιά των άλλων.Αυτά είναι τα γνωστά, που συμβαίνουν παντού στον πλανήτη και σε όλα τα σπορ.

Η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται είναι αυτή που διακρίνει τα μέρη που νοιάζονται το άθλημα από τα πάρκινγκ παιδιών.

Στο παρελθόν έχει γίνει αναφορά, με παράδειγμα από την Ανδαλουσία, ότι οι Ισπανοί θεωρούν τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες πρωτίστως ως εκπαιδευτήρια. Σημείωση, όλα τα πρωταθλήματα στις ηλικίες κάτω των 17 ετών είναι αρμοδιότητα των τοπικών ομοσπονδιών και όχι τις εθνικής ομοσπονδίας (της αντίστοιχης ΕΠΟ).

Έτσι, χωρίς να καθυστερήσουν πήραν διάφορα μέτρα, άλλα σε τοπικό επίπεδο και άλλα σε εθνικό, για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

https://www.youtube.com/watch?v=Uh6lE_M-mz0