Και τυπικά στα σαλόνια της Football League από του χρόνου o Απόλλων Καλαμαριάς

128

Μετά την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς είναι και τυπικά πρωταθλητής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, μιας και μπήκε τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον ΑΟ Καρδίας. Οι «Πόντιοι» δικαιώθηκαν και η Πειθαρχική Επιτροπή κατακύρωσε το παιχνίδι με 3-0 υπέρ τους, ενώ οι «Πράσινοι» τιμωρήθηκαν με αφαίρεση δύο βαθμών τόσο από το τρέχον όσο και από το επόμενο πρωτάθλημα, και πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Πλέον ο Απόλλωνας κάνει τα πλάνα του με… ορίζοντα Football League. Η επιστροφή στην επαγγελματική κατηγορία σημαίνει ότι η ομάδα θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ. Η παλιά ΠΑΕ Απόλλων 1926 είναι υπό εκκαθάριση με διακανονισμένα χρέη, ωστόσο η διοίκηση φοβάται ότι μπορεί να προκύψουν νέες οικονομικές εκκρεμότητες που μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστές.

Ένα δεύτερο σενάριο, που θεωρείται πιο πιθανό αφού ο νόμος δίνει αυτή τη δυνατότητα, είναι η ΠΑΕ να μετονομαστεί σε Απόλλωνας Πόντου. Το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείται είναι 300.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται ότι εξασφαλίζεται από την άνοδο.