Τον Ιούνιο όλες οι εγγραφές μαθητών

135

Κατά τον μήνα Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εγγραφές σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) ώστε να δημιουργηθούν τα τμήματα γενικής παιδείας, μαθημάτων επιλογής, ομάδων προσανατολισμού, τομέων και ειδικοτήτων στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους.

Οι μαθητές Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν την ξένη γλώσσα, τα μαθήματα επιλογής, την ομάδα προσανατολισμού, τον τομέα της Β΄ τάξης ή την ειδικότητα της Γ΄ τάξης του ΕΠΑΛ μέχρι σήμερα (Πέμπτη 1 Ιουνίου).

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η δήλωση προτίμησης για τα ΕΠΑΛ θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά από τους κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή από τους ενήλικους μαθητές.

Εγκύκλιος
Τα παραπάνω προβλέπονται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το νέο σχολικό έτος (2017-2018). Σε ανακοίνωσή του, μάλιστα, το υπουργείο αναφέρει ότι επιδιώκει να έχει από τον μήνα Ιούλιο την ακριβή εικόνα των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκαιρη κάλυψη όλων των ελλείψεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών καλούνται να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διαδικασίες εγγραφών και δηλώσεων προκειμένου μέχρι τις 10 Ιουλίου 2017 οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να έχουν σαφή εικόνα για τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην περιοχή τους κατά το νέο σχολικό έτος.