Φρέντμπεργκ: “Οι στόχοι της Ακαδημίας Ομόνοιας Λευκωσίας”

311

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομόνοιας Λευκωσίας παραχώρησε ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ και τόνισε πως το μέλλον της ακαδημίας ποδοσφαίρου, της οποίας είναι τεχνικός διευθυντής, το μέλλον της προδιαγράφεται λαμπρό. Επίσης ανέφερε ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της ακαδημίας του κυπριακού “τριφυλλιού”. 

Αναλυτικά:

Λαμπρό προβλέπει το μέλλον της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Ομόνοιας, ο Τεχνικός της Διευθυντής, Γέσπερ Φρέντμπεργκ. Ο 36χρονος Δανός, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κυπριακού Συλλόγου, εξήρε το έργο που επιτελείται στην Ακαδημία τους τελευταίους μήνες, για το οποίο, όπως ο ίδιος είπε, όλοι θα πρέπει να νιώθουν περήφανοι. Τόνισε πως προγραμματίζονται αρκετές άλλες ενέργειες, που θα ανεβάσουν περαιτέρω το επίπεδο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη τομέων που χρήζουν άμεσης βελτίωσης.

«Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν τομείς στους οποίους θα πρέπει να βελτιωθούμε, όμως παράλληλα νιώθουμε περήφανοι για αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Οι ομάδες μας βρίσκονται σε υψηλό σημείο και ολοένα βελτιωνόμαστε, όσο αφορά τον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε. Σημαντικό επίτευγμα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου στους U21, αλλά και το γεγονός πως επτά ποδοσφαιριστές από τις ομάδες U21-U16, αγωνίστηκαν με την πρώτη ομάδα στο παιχνίδι με την ΑΕΛ.
Αυτά μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και πως με τη βοήθεια των γονιών, των φιλάθλων, των χορηγών, των προπονητών και ασφαλώς των ποδοσφαιριστών, το μέλλον της Ακαδημία Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μόνο λαμπρό μπορεί να είναι. Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά που προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον»,
ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ.

http://www.balla.com.cy/sites/default/files/styles/image_320x320/public/field/image/%CE%9F_%CE%93%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81_%CE%A6%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BA_%CF%83%CF%84%CE%B7_%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%94%CE%B9%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%A0%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85_201608241012031.jpg?itok=Z4XHwhkwΟ Γέσπερ Φρέντμπεργκ, αν και νεαρός σε ηλικία, έχει αρκετή εμπειρία και εξειδίκευση στις αναπτυξιακές ηλικίες. Προτού προσληφθεί στην Ομόνοια, εργαζόταν στην “Double Pass”, εταιρία που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, κυρίως στα πρωταθλήματα της Premier League, Bundesliga, J-League, MLS και Βελγίου.

Προηγουμένως εργάστηκε ως Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Άαρχους Δανίας, όπου διετέλεσε, επίσης, πρώτος προπονητής, βοηθός προπονητής και προπονητής της εφηβικής ομάδας.

Είναι κάτοχος του προπονητικού διπλώματος UEFA Pro. Για πρώτη φορά ως προπονητής είχε εργαστεί το 2006, όταν για τέσσερα χρόνια διετέλεσε στέλεχος του προπονητικού επιτελείου της Μπρόντμπι Δανίας. Στην Μπρόντμπι, δούλεψε για ένα χρόνο ως προπονητής της U17. Διετέλεσε, ακόμη, αναλυτής/σκάουτερ αντιπάλου, στην Έσμπιεργκ Δανίας.

«Μας ικανοποιεί το ότι έχουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές στις εθνικές ομάδες της Κύπρου, ίσως περισσότερους από κάθε άλλη φορά», επεσήμανε ο κ. Φρέντμπεργκ, ο οποίος θέλει να επενδύσει στην υποδομή της Ακαδημίας, προσθέτοντας στο δυναμικό της άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες: «Καταφέραμε να αυξήσουμε το προσωπικό της Ακαδημίας και σήμερα διαθέτουμε περισσότερους επαγγελματίες, υψηλότερο επίπεδο και τεχνογνωσία», σημείωσε.

Πολύ σημαντικό κομμάτι, στο φιλόδοξο πλάνο της Ακαδημίας, είναι οι προπονητές. Ο κ. Φρέντμπεργκ είπε σχετικά:

«Από τον περασμένο Οκτώβριο που είμαι στην ομάδα, γνώρισα προπονητές και ποδοσφαιριστές που πραγματικά επιθυμούν το καλύτερο για τον Σύλλογο. Η δουλειά που καθημερινά επιτελούν, εκτιμάται ιδιαιτέρως. Διαθέτουμε στην Ακαδημία ταλαντούχους προπονητές, οι οποίοι «διψούν» για περαιτέρω μάθηση και βελτίωση, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με την κουλτούρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε και να εδραιώσουμε στην Ακαδημία».

Καινοτομία για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Ομόνοιας, αποτελεί η διαδικασία των εξειδικευμένων μετρήσεων που έχει καθιερωθεί, μέσω της οποίας γίνεται αξιολόγηση της προόδου που επιτελείται:

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε καθιερώσει μια διαδικασία μετρήσεων αποδοτικότητας, την οποία εφαρμόζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αξιολογούμε την ανάπτυξή μας, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο και να επιβεβαιώνουμε, μέσα από αριθμούς, τη βελτίωση που σημειώνεται στην Ακαδημία», κατέληξε ο Γέσπερ Φρέντμπεργκ.

Βασικοί στόχοι της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, σύμφωνα με τον κ. Φρέντμπεργκ, είναι να:

Αναπτύξει ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα, οι οποίοι θα έχουν την προοπτική να ανταγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη.

Προσφέρει επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα σε όσους ποδοσφαιριστές δεν καταφέρουν να φτάσουν στο επιδιωκόμενο επίπεδο της Ομόνοιας, στο υψηλότερο επίπεδο που οι ίδιοι μπορούν.

Εμπνεύσει κάθε ποδοσφαιριστή και μέλος του προσωπικού με τις αξίες και τα ιδανικά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του αθλήματος, κάτι που πιστεύουμε θα επιδράσει θετικά στην εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.

Εφοδιάσει τους ποδοσφαιριστές με τη σωστή εκπαίδευση και νοοτροπία, ώστε όσοι δεν καταφέρουν να πραγματοποιήσουν επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα, να έχουν την προοπτική για μια επιτυχημένη καριέρα σε άλλο τομέα.

Άλλη μια ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για εκσυγχρονισμό των δομών και πρακτικών στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ομόνοιας, ήταν και η πρόσληψη του 31χρονου Δανού, Ράσμους Στένιλντ, στη θέση του Υπεύθυνου Ανάπτυξης και Προγραμμάτων Grassroots.

Ο κ. Στένιλντ από το 2013 ήταν επικεφαλής Εντοπισμού και Ανάπτυξης Ταλέντων στην Άαρχους Δανίας, αλλά και Υπεύθυνος για τις συνεργασίες της ομάδας με άλλους 67 Συλλόγους και Ιδιωτικές Ακαδημίες της χώρας.
Από το 2010 μέχρι το 2013 ήταν Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης Ταλέντων της Άαρχους Δανίας, στις ηλικίες από U5 μέχρι U12. Είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου στον τομέα της Εκπαιδευτικής Επιστήμης, με ειδικότητα στη μεγιστοποίηση της διαδικασίας Εκπαίδευσης. Είναι, επίσης, διπλωματούχος στον κλάδο της ηγεσίας και διαχείρισης. Ο κ. Στένιλντ είναι εκπαιδευτής στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Δανίας, όπως και κάτοχος του προπονητικού διπλώματος ΟΥΕΦΑ Α, με δέκα χρόνια εμπειρία ως πρώτος προπονητής στο υψηλότερο επίπεδο των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου.