6 αξέχαστες φίλιες στο ποδόσφαιρο

291

Λέμε καμιά φορά οτι οι ποδοσφαιριστές είναι σαν μικρά παιδιά. Τους αρέσει να παίζουν, να κάνουν πλάκες και να περνάνε καλά. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο πως κάθε μέρα είναι μαζί δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου να κάνουν φιλίες αναμεταξύ τους.

Και αφού είδαμε σε προηγούμενο άρθρο μερικούς ποδοσφαιριστές που δεν θέλουν να δουν ο ένας τον άλλο, μαζέψαμε 6 ζευγάρια ποδοσφαιριστών που μπορούν να θεωρηθούν αχώριστοι φίλοι και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

1Marcelo – Cristiano Ronaldo

 

Είναι ίσως το πιο γνωστό ζευγάρι ποδοσφαιριστών που είναι πραγματικά αχώριστοι. Από την μέρα που βρέθηκαν μαζί στην Real Madrid “κόλλησαν” απίστευτα κάνοντας πλάκες ο ένας στον άλλο.

Πέρα από την πλάκα όμως συνεργάζονται αρμονικά και μέσα στο γήπεδο με τον Πορτογάλο να εκτελεί και τον Βραζιλιάνο να είναι το ταίρι του στους πανηγυρισμούς.

Άσε που αν καμιά φορά ο Marcelo είναι στον πάγκο όταν σκοράρει ο Ronaldo, ο 32χρονος σούπερ σταρ τρέχει να τον βρει να πανηγυρίσουν μαζί!

2David Alaba – Franck Ribery

 

Στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών της Bayern μάλλον ισχύει το “γίναμε αυτοκόλλητοι”. Οι πλάκες ανάμεσα στους 2 είναι πραγματικά απίστευτες αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είτε ο Αυστριακός ή ο Γάλλος έκαναν ρεζίλι δημοσίως τον “συνένοχο τους στο έγκλημα”.

Από την μέρα που συναντήθηκαν στην Bayern είναι λες και είναι αδέλφια. Στους πανηγυρισμούς είναι πάντα μαζί, στο γήπεδο συνεργάζονται με κλειστά μάτια ενώ και στις προπονήσεις των Βαυαρών πέφτει πολύ γέλιο εξαιτίας αυτών των 2.

Ούτε και στα ταξίδια όμως ησυχάζουν αφού μόλις ο Alaba καταλάβει ότι ο Ribery το ρίχνει στον ύπνο τον ανεβάζει στα social media. Είπαμε, σαν αδέλφια από διαφορετικούς γονείς!

3David Luiz – Thiago Silva

 

Αυτοι και αν είναι αχώριστο δίδυμο και πολύ δεμένοι φίλοι! Η κοινή τους παρουσία σε Paris Saint Germain αλλά και την Εθνική Βραζιλίας έδεσε πολύ τους 2 αμυντικούς που σήμερα θεωρούνται από τους καλύτερους φίλους στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Η πιο χαρακτηριστική σκηνή φιλίας ανάμεσα στους 2 Βραζιλιάνους ήταν το 2014. Όταν μετά από την εξευτελιστική ήττα με 7-1 από την Γερμανία στα ημιτελικά του Μουντιάλ ο David Luiz κλαίει απαραηγόρητος, ο Silva ήταν εκεί για να τον παρηγορήσει.

Την φήμη της φιλίας τους επέκτειναν και τα 2 μωρά (δες το πιο πάνω βίντεο) που είναι λες και είναι οι 2 ποδοσφαιριστές όταν ήταν παιδιά.

4Luka Modric – Gareth Bale

 

Η σχέση των 2 ξεκινά από το 2008 όταν ο Κροάτης χαφ πήρε μεταγραφή στην Tottenham. Από τότε και με εξαίρεση την σεζόν 2012-12 όταν ο Κροάτης αστέρας μεταγράφηκε στην Real Madrid (πριν τον ακολουθήσει ο Bale την επόμενη περίοδο) κάθε χρόνο είναι μαζί.

Στις προπονήσεις και μέσα στο γήπεδο Bale και Modric είναι ο ορισμός του bromance (brother – romance). Ξέρουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου απ’έξω ενώ “ταίριαξαν και τα σκουφιά τους” αφού δεν χάνουν ευκαιρία να “πειράξουν” ο ένας τον άλλο.

Εξάλλου, και οι προπονητές τους (πιο πάνω ο Carlo Ancelotti) έχουν καταλάβει την σημασία που έχει η παρουσία του ενός για τον άλλο μέσα στο γήπεδο και το τονίζουν και σε δηλώσεις τους! Τι να προσθέσεις παραπάνω όταν το λένε οι προπονητές τους;

5Pierre – Emerick Aubameyang – Marco Reus

https://www.youtube.com/watch?v=Tsr36ILPwVA

Γενικά, ο Reus πρέπει να είναι το στυλ ανθρώπου που ταιριάζει με τους πάντες. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να δει κανείς ότι ο Γερμανός επιθετικός της Dortmund θεωρείται φίλος με τον Mario Gotze και τον Robert Lewandowski.

Η σχέση που ανέπτυξε όμως με τον Aubameyang δεν συγκρίνεται με τις 2. Είναι λες και γενήθηκαν από την ίδια μάνα! Πειράγματα, συνεργασία με κλειστά μάτια, αυτό που λέμε αγνή, καθαρή αδελφική σχέση!

Και να μην το ήξερε κανένας όταν το 2015 πανηγύρισαν μαζί σαν Batman και Robin μάλλον όλοι κατάλαβαν πως οι 2 τους συνδέονται με στενή φιλία!

6Cesc Fabregas – Gerard Pique

 

Από μικρά παιδιά ήταν μαζί στη La Masia. Μετά οι δρόμοι τους μπορεί να χώρισαν για λίγο (παρ ‘οτι και οι 2 ήταν στην Αγγλία) για να ανταμώσουν ξανά για 3 χρόνια στην Barcelona (2011-2014).

Στο μεταξύ είναι και συμπαίκτες στην Εθνική Ισπανίας με τους 2 να συνδέονται με μια φιλία πραγματικά σπάνια όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα.

Ειδικά στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου η φιλία του μέσου της Chelsea και του αμυντικού της Barcelona θεωρείται σαν εκείνη του Δάμωνα και του Φειδία, του Φίλιππου και του Ναθαναήλ και όλων των άλλων γνωστών φιλίων μέσα στους αιώνες!

 

πηγή: student life