Επαγγελματίες 7 ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Παναθηναϊκού

120

Ο Παναθηναϊκός προσφέρει επαγγελματικά συμβόλαια σε 7 ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του συλλόγου. Ο νεότερος μάλιστα, είναι μόλις 16 ετών, ενώ οι υπόλοιποι έξι αγωνίζονται στην Κ20 της ομάδας.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών ο χαρισματικός πιτσιρικάς, ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης θα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με το Τριφύλλι.

Έχει γεννηθεί στις 24 Οκτωβρίου 2000, ενσωματώθηκε την περσινή σεζόν στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και φέτος πραγματοποίησε μια εκπληκτική σεζόν με την Κ17 του Τριφυλλιού. Αγωνίζεται ως εξτρέμ ή κεντρικός επιθετικός, είναι ταχύτατος και παρότι δεν είναι ούτε καν 17 ετών ακόμα, έχει εξαιρετική σωματοδομή και δύναμη.

Ήταν πρώτος σκόρερ με 16 τέρματα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ Κ17, ενώ κλήθηκε τρεις φορές να δώσει λύσεις και στην επίθεση της Κ20 λόγω απουσιών, όπου βρήκε δίχτυα άλλες τρεις φορές, παρότι ανταγωνιζόταν πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά δεν έχουν περάσει απαρατήρητα στους «πράσινους», οι οποίοι σκοπεύουν να τον «δέσουν» άμεσα με επαγγελματικό συμβόλαιο, κάτι που έχει συμβεί με ελάχιστες περιπτώσεις παικτών στο παρελθόν.

Μαζί με τον Εμμανουηλίδη επαγγελματικό συμβόλαιο αναμένεται να υπογράψουν και έξι μέλη της Κ20. Πρόκειται για τους γεννημένους το 1998 Κωνσταντίνο Βαλμά (δεξί μπακ), Ευάγγελο Θεοχάρη (κεντρικός μέσος) και Χρήστο Κουντουριώτη (μεσοεπιθετικός), αλλά και τους γεννημένους το 1999 Κωνσταντίνο Αποστολάκη (ακραίος και κεντρικός χαφ), Χρήστο Ζερβόπουλο (στόπερ) και Θανάση Δημήτρουλα (επιθετικός).

Υπήρξαν και απώλειες από τον Παναθηναϊκό, καθώς αποχώρησαν από την ομάδα τρεις ποδοσφαιριστές της ακαδημίας των Νέων. Πρόκειται για τους Σερβιλάκη, Ξηρό και Παπανικολάου.