Ολοκληρώθηκε το “Scouting Camp” του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη

366

Περισσότερα από 300 παιδιά έλαβαν μέρος στο «Scouting Camp» της Ακαδημίας του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διεξήχθη το διήμερο 9-10 Ιουνίου στα γήπεδα του ΤΕΦΑΑ, ενώ το διήμερο 11-12 Ιουνίου, διεξαχθεί αντίστοιχο «Scouting Camp» στα Ιωάννινα όπου εδρεύει η Σχολή Ιωαννίνων.

Το «Scouting Camp» πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να «τσεκάρουν» τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Τα παιδιά που δοκιμάστηκαν από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ήταν γεννημένα το 2002, το 2003, το 2004 και το 2005 ενώ κατ’ εξαίρεση έγιναν δοκιμαστικά και στην ηλικία 2001.

Στο «Scouting Camp» της Θεσσαλονίκης, το οποίο έγινε σε συνεργασία με τη Σχολή Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦΑΑ στη Θέρμη,  πήραν μέρος παιδιά από την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καβάλα, την Δράμα, την Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες, την Βέροια, την Ξάνθη, την Έδεσσα, την Λάρισα, τον Βόλο και φυσικά από την Θεσσαλονίκη!

Το «παρών» στα δοκιμαστικά έδωσε ο Διευθυντή Δικτύου της ΠΑΕ Βασίλης Νάνος, ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κυριάκος Καραταΐδης, ο υπεύθυνος scouting, Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20, Άριελ Ιμπαγάσα, οι προπονητές Βασίλης Βούζας, Νίκος Τοπολιάτης, Τάσος Πάντος, Τάσος Θέος, Φώτης Παπαπαναγή, Μάκης Βενιαμίν (τερματοφυλάκων), αλλά και ο προπονητής τερματοφυλάκων της α’ ομάδας του Ολυμπιακού, Αλέκος Ράντος.

Οι ποδοσφαιριστές που αξιολογήθηκαν και εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους, τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, θα ειδοποιηθούν για να περάσουν δοκιμαστικό και στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Για την επιτυχία του «Scouting Camp» δούλεψαν και τα στελέχη της Σχολής Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Γιώργο Χοχλάκη και φυσικά τους προπονητές της ομάδας Γιώργο Παπαδόπουλο, Θεόδωρο Σαββίδη, Νανόπουλο και Κοσμίν Μπαρκαουάν. Το «παρών» έδωσε και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Σχολής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιάννης Γούναρης, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου όπως ο Ντίνος Κούης, ο Γιώργος Πλίτσης και ο Βασίλης Αργυρίου. 

Στο περιθώριο του διήμερου camp τιμήθηκε από την Ακαδημία και η ομάδα Κ13 της Σχολής Θεσσαλονίκης, η οποία πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας.

Καραταϊδης: “Εμπιστοσύνη στους Έλληνες ποδοσφαιριστές” 

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Καραταϊδης μιλώντας για το “Scouting Camp” τόνισε: “Ο Ολυμπιακός είναι παντού. Το όραμα μας είναι να έχουμε μια ομάδα που θα έχει βάση τους Έλληνες παίκτες. Τα τέσσερα παιδιά που ανέβηκαν πέρσι στην α’ ομάδα δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Υπάρχει και συνέχεια. Γι’ αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός επενδύει κάθε χρόνο πολλά χρήματα στην Ακαδημία του και “σαρώνει” την Ελλάδα για να βρει τους καλύτερους παίκτες. Η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο. Η Μακεδονία είναι γεμάτη με παιδιά που έχουν τα φόντα να προχωρήσουν εάν δουλευτούν σωστά. Είμαστε ευχαριστημένοι από το camp και αυτό που μας κάνει χαρούμενους είναι η εικόνα των παιδιών που λαχταρούν να δοκιμαστούν στον Ολυμπιακό αλλά και των γονέων που στηρίζουν τα όνειρα των παιδιών τους”.

Αμανατίδης: “Είδαμε πολλά ταλαντούχα παιδιά” 

Ο επικεφαλής scouting  της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης σημείωσε: “Χαρόμαστε που βρεθήκαμε και φέτος στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε πολλά ταλαντούχα παιδιά και ειδικά στις ηλικίες 2004 και 2005. Αυτό δείχνει ότι η δουλειά που πραγματοποιείται στις Ακαδημίες τους είναι καλή. Αυτά τα παιδιά είναι ταλαντούχα αλλά θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν με σωστό τρόπο έτσι ώστε ν’ αποτελέσουν κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πέρα απ’ αυτά θέλω να τονίσω ότι η Σχολή Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ένα πολύ υψηλών προδιαγραφών Scouting Camp στο οποίο εμείς ως Ακαδημία δώσαμε το παρών με όλα μας τα στελέχη που είναι σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός δίνει τεράστιο βάρος στα νέα παιδιά και στην Ακαδημία του και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Βούζας; “Υψηλό επίπεδο” 

Ο τεχνικός της Κ20 κ. Βασίλης Βούζας σημείωσε: “Ο Ολυμπιακός κάνει κάθε χρόνο σημαντικά βήματα για την πρόοδο της Ακαδημίας του η οποία είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και από τις καλύτερες στην Ευρώπη, Ήρθαμε εδώ στη Θεσσαλονίκη για να βρούμε νέα ταλέντα και είμαστε ευχαριστημένοι από το επίπεδο. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε σ’ όλη την Ελλάδα και να βλέπουμε νέα παιδιά”.