Ολοκληρώθηκε το “Scouting Camp” του Ολυμπιακού στα Γιάννινα

477

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα “φιλοξένησαν” το διήμερο 11-12 Ιουνίου το “Scouting Camp” του Ολυμπιακού.

Το δοκιμαστικό στα Ιωάννινα, το οποίο διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τη Σχολή Ιωαννίνων, συγκέντρωσε περισσότερα από 280 παιδιά αρκετά εκ των οποίων άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Το “Scouting Camp” περιελάμβανε τις ηλικιακές κατηγορίες 2002, 2003, 2004, 2005 και οι ποδοσφαιριστές που δοκιμάστηκαν επί δυο ημέρες προέρχονταν εκτός από τα Ιωάννινα, από την Άρτα, την Πρέβεζα, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα, το Αγρίνιο, τον Βόλο, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Γιαννιτσά, τα Μετέωρα και την Αλβανία (Σχολή Αργυροκάστρου).

Οι ποδοσφαιριστές αξιολογήθηκαν από τους προπονητές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Επικεφαλής της ομάδας του Ολυμπιακού, ήταν ο Διευθυντής της Ακαδημίας Κυριάκος Καραταΐδης ενώ μαζί του ήταν ο επικεφαλής scouting της Ακαδημίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 Αριέλ Ιμπαγάσα και οι προπονητές Βασίλης Βούζας, Τάσος Πάντος, Νίκος Τοπολιάτης, Τάσος Θέος, Φώτης Παπαπαναγής και ο προπονητής τερματοφυλάκων Μάκης Βενιαμίν ο οποίος αξιολόγησε περισσότερους από 30 τερματοφύλακες.

Στο έργο των προπονητών της Ακαδημίας συνέβαλαν και οι προπονητές της Σχολής του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα. Οι επικεφαλής της Τόλης Αποστόλου και Γιώργος Μητσιόπουλος και οι προπονητές: Τάτσης Αλέκος, Κάκος Γιώργος, Γκούρας Νίκος, Μπίλης Κώστας.

Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο “Scouting Camp” δημιουργήθηκε ατομική καρτέλα με τα στοιχεία τους και τις επιδόσεις τους και αυτά που έδειξαν πολύ καλά στοιχεία θα παρακολουθούνται στενά και θα κληθούν για νέο δοκιμαστικό και στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.

Επόμενος σταθμός της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι η Κύπρος στην οποία θα πραγματοποιηθεί “Scouting Camp” το τριήμερο 16-18 Ιουνίου.

Πάντος: “Τα Γιάννινα έχουν μεγάλη παράδοση”

Ο Τάσος Πάντος, με καταγωγή από τα Ιωάννινα και θητεία τριών ετών στον ΠΑΣ, επί δυο ημέρες αξιολόγησε ως προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, δεκάδες παιδιά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα: “Πάντα όταν έρχομαι στα Γιάννινα είμαι διπλά χαρούμενος. Έλκω την καταγωγή μου από τα Γιάννινα αλλά ταυτόχρονα είναι μια πόλη που έχει τεράστια ποδοσφαιρική παράδοση και εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου αυτό μας αρέσει πολύ. Η Ήπειρος έχει πολύ ταλέντο. Η αλήθεια είναι ότι είδαμε πολλά παιδιά και ξεχωρίσαμε αρκετά τα οποία εάν δουλευτούν σωστά θα προχωρήσουν.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις αλλά κάποια παιδιά εάν συνεχίσουν και δουλέψουν μπορεί να περάσουν την πύλη του Ρέντη και να στελεχώσουν τα Τμήματα Υποδομής μας. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε στα Γιάννινα από ανθρώπους που έχουν κάνει σπουδαία καριέρα ως παίκτες όπως είναι ο Ιμπαγάσα, ο Καραταΐδης, ο Αμανατίδης αλλά και καταξιωμένους προπονητές. Αυτό δείχνει τη σημασία που δίνει ο Ολυμπιακός σ’ αυτό το κομμάτι της εύρεσης και αξιολόγησης παικτών.

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, ήρθαμε στα Γιάννινα και στο τέλος της εβδομάδας θα συνεχίσουμε στην Κύπρο. Είμαστε παντού και δουλεύουμε σε πολύ υψηλό επίπεδο γι’ αυτό και η Ακαδημία μας έχει τόσο σημαντικά αποτελέσματα. Θα ήθελα φυσικά να πω και δυο λόγια για την Σχολή μας στα Γιάννινα. Ξέρω χρόνια τα παιδιά που την τρέχουν και μπορώ να πω ειλικρινά ότι κάθε φορά που έρχομαι εκπλήσσομαι ευχάριστα. Κάνουν πολύ καλή δουλειά και έχουν ψηλά την σημαία του Ολυμπιακού στα Γιάννινα”.

Τάτσης: “Αυτό δεν έχει γίνει ξανά στα Γιάννινα”

Ο Αλέκος Τάτσης, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Τάσου Πάντου και στον Ολυμπιακό, είναι πλέον προπονητής της Σχολής στα Ιωάννινα και δούλεψε σκληρά για την επιτυχία του “Scouting Camp”. Μιλώντας γι’ αυτή την εμπειρία σημείωσε: “Κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στα Γιάννινα και είμαστε ενθουσιασμένοι. Έχουν έρθει στην πόλη μας για να δουν τα παιδιά ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού όπως είναι ο κ. Καραταΐδης, ο κ. Ιμπαγάσα, ο κ. Αμανατίδης και ο φίλος μου ο Τάσος Πάντος. Είναι τιμή μας που είναι εδώ μαζί μας και στηρίζουν την Σχολή. Είναι το 1ο Scouting Camp στα Γιάννινα και ευελπιστούμε να γίνει θεσμός έτσι ώστε με στοχευμένες κινήσεις και με πρόγραμμα να αναδείξουμε νέα ταλέντα τα οποία θα στελεχώσουν την Ακαδημία του Ολυμπιακού και μακάρι και την μεγάλη ομάδα. Όλα αυτά που έγιναν στα Γιάννινα επί δυο ημέρες ήταν μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και φυσικά για εμάς. Μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε πιο δυνατά”.