Βρήκε “στέγη” η ακαδημία του ΠΑΣ Γιάννινα

252

Στην ενοικιάση ιδιόκτητου πλαστικού γηπέδου για τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε να προχωρήσει ο κ.Χριστοβασίλης, καθώς οι ακαδημίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια περιφέρονται σε διάφορα γήπεδα του Νομού για προπονήσεις και αγώνες.

Κάθε χρόνο οι ομάδες υποδομών ξεκινούσαν με τις ίδιες αγωνίες. Που θα γίνει η προετοιμασία, ποια ομάδα του ερασιτεχνικού θα θελήσει να μοιραστεί έστω για 1-2 μήνες το γήπεδό της και που θα αγωνίζεται όλη τη σεζόν η ομάδα, από τη στιγμή που το ΠΕΑΚΙ δίνεται σε χρήση μόνο όταν δεν βρέχει.

Τα τελευταία χρόνια τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ μετακινούνταν για αγώνες και προνήσεις σε Μπάφρα, Κατσικά, Πέραμα, Κρανούλα, Πανεπιστήμιο, ΠΕΑΚΙ και στο γήπεδο ΕΠΣΗΠ.

Ο κ. Χριστοβασίλης πήρε πάνω του το θέμα και ακούγοντας και τις εισηγήσεις των ανθρώπων των υποδομών που το θεώρησαν ως ιδανική λύση, αποφάσισε να νοικιάσει ιδιόκτητο πλαστικό γήπεδο, στο οποίο θα προπονούνται καθημερινά οι τρεις ομάδες (Κ20, Κ17 και Κ15) και θα δίνουν και επίσημους αγώνες. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα και για νυχτερινές προπονήσεις, που θα είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα στα χέρια των προπονητών της ομάδας, εφόσον φυσικά απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Λόγω της «μετακόμισης» των υποδομών της ΠΑΕ, οι ιδιοκτήτες της εγκατάστασης ετοιμάζουν και κερκίδα, ούτως ώστε να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί με την άνεσή του τους αγώνες. Και δεν είναι και λίγοι όσοι έκαναν συνήθεια τα παιχνίδια των υποδομών, αφού σταθερά βρίσκονται από 100 ως 300-400 άτομα στην κερκίδα, ανάλογα τον αγώνα.

Σε οργανωτικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Χριστοβασίλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, οι Γεωργουλόπουλος και Παναγιώτης Χριστοβασίλης έχουν το «γενικό πρόσταγμα». Κάνουν το scouting, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους Αγγέλη, Μπαδήμα και Ανθυμιάδη.

Ο κ. Γεωργουλόπουλος είναι και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αθήνα, η οποία έχει στις τάξεις της περισσότερα από 200 παιδιά. Κάποια ήδη επελέγησαν να έρθουν από τη νέα σεζόν στα Γιάννενα, ενώ προ ημερών έγιναν δοκιμές περίπου 70 παιδιών από τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή και υπήρξαν 2-3 πολύ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.

Η προετοιμασία των παιδιών της Κ20 αναμένεται να αρχίσει φέτος περίπου στα μέσα του Ιουλίου και προς τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσουν και οι άλλες δύο ομάδες.