Ολυμπιακό άθλημα τα video games !

350

Τα e-sports, όπως αποκαλούνται θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών, στο Πεκίνο, το 2022. Το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας (OCA) πήρε αυτήν την απόφαση, αναγνωρίζοντας «τη δημοτικότητα αυτής της αθλητικής δραστηριότητας».

Όσο περνάει ο καιρός η ιδέα να γεμίζει ένα ολυμπιακών διαστάσεων στάδιο σε ολόκληρο τον κόσμο για την παρουσίαση των esports, θα γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη και τα ηλεκτρονικά σπορ είναι… στο δρόμο για να γίνουν επίσημα ένα Ολυμπιακό άθλημα.

Μία μέρα στο εγγύς μέλλον θα μπορείτε να περπατάτε σε ένα Ολυμπιακό χωριό, προσπαθώντας να βρείτε τον δρόμο για το κτίριο που θα στεγάζει τους ημιτελικούς του Street Fighter V, ενώ πριν θα παρακολουθούσατε αγώνες κολύμβησης.

Το China Daily δημοσίευσε πως το αθλητικό τμήμα του Alibaba, Alisports, προέβη σε συνεργασία με το ολυμπιακό συμβούλιο της Κίνας για να λάβουν μέρος τα esports στα Asian Games του 2022 που θα πραγματοποιηθούν στο Hangzhou. Επιπλέον το Alisports αναφέρει πως θα προωθήσει όλα τα επερχόμενα αθλήματα τα οποία συνεργάζονται με το ολυμπιακό συμβούλιο της Κίνας, όπως τα Asian Games του 2018 στο Jakarta και τα εσωτερικά αθλήματα που θα γίνουν το 2017 στο Ashgabat.

Με την προσθήκη των esports  στους αγώνες του 2022, οι νικητές των διαγωνισμών θα λαμβάνουν μετάλλια σε επίσημη Ολυμπιακή εκδήλωση, φέρνοντας έτσι τους ομαδικούς αλλά και τους ατομικούς διαγωνισμούς των video games ένα βήμα πιο κοντά στην παγκόσμια διάδοση ως ένα επίσημο Ολυμπιακό συμβάν.

Έρευνα από την εταιρία Newzoo, δείχνει πως τα έσοδα από τα esports την περασμένη χρονιά έφτασαν τα $463 εκ. με την προσδοκία πως τα έσοδα από τις πωλήσεις θα αγγίξουν τα $1.1 δις. παγκοσμίως μέχρι το 2019. Αναλογιζόμενοι το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει παγκοσμίως για gaming διαγωνισμούς, αρκετοί αθλητικοί σύνδεσμοι στην Β.Αμερική έχουν δημιουργήσει δικά τους πρωταθλήματα στα esports, όπως για παράδειγμα το μεγάλο τουρνουά Fighting παιχνιδιών, Evo, το οποίο έχει επεκταθεί και στην Ιαπωνία.

Με όλη αυτή την ανάπτυξη και το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από τους διαγωνισμούς στα video games, ήρθε η ώρα να επεκταθούν και να διευρύνουν το κοινό που τα παρακολουθεί. Σε μερικά χρόνια θα είναι αρκετά δύσκολο σε μεγαλύτερες ηλικίες να συνηθίσουν την εξέλιξη των esports και να συμβαδίσουν με τις αλλαγές που γίνονται, όπως με την ενδεχόμενη ένταξή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως πολλές είναι οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, στις οποίες κάθε χρόνο διοργανώνονται επίσημα τουρνουά που παίρνουν μέρος εκατοντάδες άτομα και παρακολουθούνται από άλλα τόσα εκατομμύρια. Φυσικά αναφέρομαι στα τουρνουά esports όπως του League of Legends, του StarCraft 2, του Counter-Strike: Global Offensive και του Dota 2. 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα.