Προπονητής απολύθηκε μετά από νίκη με 25-0!

844

Πρωτόγνωρο έως ανήκουστο αυτό που συνέβη!

Προπονητής ομάδας προπαίδων στην Ισπανία απολύθηκε μετά από τη νίκη με το… εξωπραγματικό 25-0! Η διοίκηση του συλλόγου, όμως, θεώρησε ότι το εύρος της επιτυχίας ήταν αντίθετο με το πνεύμα του αγώνα κι έτσι απέλυσε τον προπονητή!

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιουνίου, όταν ο τεχνικός της Σεράνος Β΄ U11 έμεινε άνεργος μετά τη νίκη επί της Μπενισάλαπ Γ (με έδρα τη Βαλένθια). Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος του σωματείο, Πάμπλο Αλκάιντε «…πιστεύουμε στην ενθάρρυνση του σεβασμού των αντιπάλων. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, αποφασίσαμε ότι ο προπονητής θα έπρεπε να φύγει».

Ισπανική εφημερίδα μετά το γεγονός αυτό δημοσίευσε σχόλια του δικηγόρου του προπονητή, ο οποίος επέμενε ότι ο πελάτης του δεν «έσπρωξε» τους παίκτες του για να πετύχουν όσα περισσότερα γκολ μπορούσαν. Αντιθέτως, το μόνο που τους παρότρυνε ήταν να «πιέσουν μόνο στο δικό τους μισό του γηπέδου», στον αγώνα 8Χ8, αλλά η αντίπαλη ομάδα «συνέχιζε να επιτίθεται με αποτέλεσμα να αφήνει πολλά κενά στην άμυνά της», τόνισε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του τεχνικού…

Σύμφωνα με την «El Pais» σε πολλά παιδικά τουρνουά τα σκορ ξεφεύγουν, αλλά οι ιθύνοντες φροντίζουν να μην κρατάνε σκορ όταν μια ομάδα είναι εμφανώς ανώτερη από την άλλη και φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ της El Pais

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Μπενισάλαπ τερμάτισε ουραγός στο τουρνουά και σε 30 παιχνίδια δέχθηκε 247 τέρματα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι κάτι ανάλογο ΠΟΤΕ δε συνέβη στη χώρα μας! Αντίθετα, οι προπονητές τμημάτων υποδομής που διασύρουν αντιπάλους, προάγονται και επιβραβεύονται! Μάλιστα, νίκες με 25-0, ή “πολλά – μηδέν” δεν είναι καν ασυνήθιστο φαινόμενο… στα Πρωταθλήματα υποδομών!