Χρόνια Πολλά Μπαμπάδες όλου του κόσμου! (vid)

398

Είναι μια γιορτή που καθιερώθηκε το 1910 σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε εκτός από την Μητέρα και το άλλο βασικό μέλος κάθε οικογένειας, τον Πατέρα.

Ένα μέλος, που αν και οι καιροί έχουν αλλάξει, συνεχίζει να έχει στους ώμους του την ευθύνη της ασφάλειας, της οικονομικής άνεσης της οικογένειάς του, χωρίς να μειώνεται ούτε στο ελάχιστο η συμμετοχή του στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Τις περισσότερες φορές δίνει μια παράλληλη «μάχη» στον αγώνα αποτελώντας ενεργό μέλος μιας ομάδας ή ηγούμενος ενός τμήματος ή επιχείρησης, έχοντας στο νου του άλλα τόσα θέματα προς επίλυση, ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν και σχέσεις που πρέπει να χτιστούν και λειτουργήσουν εκεί.
Δεν είναι εύκολο όλα αυτά να συνδυαστούν αρμονικά και να γίνουν σωστά τις 24 ώρες της ημέρας του. Και σίγουρα η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε σαν μέλη της οικογένειας του είναι σημαντική, από την υπομονή και κατανόηση ως την αγάπη και συνεχή έννοια μας. Κάθε πατέρας βιώνει καθημερινά την έννοια της ευθύνης για τους περισσότερο ή λιγότερο κοντινούς του ανθρώπους. Και πρέπει να μπορεί να στηριχτεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά από την οικογένειά του.
Ξέρετε, η έννοια της ασφάλειας έχει συνδυαστεί περισσότερο με την αντιμετώπιση και την εξασφάλιση των κινδύνων, ενώ στην πραγματικότητα αφορά και ταιριάζει απόλυτα στην έννοια της ευθύνης, αυτού που οι ξένοι ονομάζουν Responsibility, της ευθύνης που όλοι μας αισθανόμαστε ή πρέπει να αισθανόμαστε για τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, του φίλους μας, τους συνεργάτες μας, αλλά και τους άγνωστους ανθρώπους γύρω μας.
Τα βασικά tips που πρέπει κάθε ένας από σας να έχει στο μυαλό του ξεκινώντας το ταξίδι της πατρότητας:
 • Μην είστε ο πατέρας που λείπει από το σπίτι
 • Μάθετε να λέτε Όχι, και να το εννοείτε
 • Πάνω από όλα, αγαπήστε τα παιδιά σας
 • Διαβάστε τους βιβλία, με κάθε ευκαιρία και για όσο καιρό προλαβαίνετε
 • Αφήστε τα να παίξουν, και δεν εννοούμε μόνο με ηλεκτρονικά παιχνίδια
 • Μάθετε να έχετε υπομονή, θα τη χρειαστείτε
 • Το χιούμορ βοηθάει σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις, εξασκήστε το
 • Μην θεωρείτε ότι υπάρχουν αποκλειστικά μητρικές υποχρεώσεις, μοιραστείτε τα πάντα με τη σύντροφό σας
 • Διδάξτε τους να είναι αυτόνομα και ανεξάρτητα, είναι το πολυτιμότερο εφόδιο που μπορείτε να τους δώσετε
 • Εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή που έχετε διαθέσιμη για τα παιδιά σας, ο χρόνος περνά απίστευτα γρήγορα
 • Στα παιδιά αρέσει να αποφασίζουν, διδάξτε τους τον τρόπο
 • Μη θεωρείτε ότι πάντα θα είναι δύσκολα όπως στην αρχή, σύντομα τα πράγματα σε πρακτικό επίπεδο θα βελτιωθούν, σε επικοινωνιακό έχετε δρόμο ακόμη

Μπορεί η γιορτή της μητέρας να είναι  περισσότερο γνωστή, όμως  έχουν και οι μπαμπάδες μια συγκεκριμένη μέρα κάθε χρόνο την τιμητική τους! Η γιορτή ή Ημέρα του πατέρα είναι διαφορετική από χώρα σε χώρα.

Στην Ελλάδα, είναι κινητή γιορτή και, γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, δηλαδή φέτος η γιορτή του Πατέρα είναι την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους του μπαμπάδες, και τιμά την πατρότητα και την συμβολή που έχουν οι μπαμπάδες μας  μέσα στην οικογένεια και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ο  βασικός στόχος του εορτασμού της είναι να υπογραμμίσει την αξία του ρόλου του πατέρα και την ισάξια σπουδαιότητά του με αυτόν της μητέρας

Στη χώρα μας καθιερώθηκε ως γιορτή από τον σύλλογο διαζευγμένων αντρών, εξαιτίας της απαξίωσης που αντιμετώπιζαν οι πατεράδες από τα δικαστήρια σχετικά  με την επιμέλεια των παιδιών τους σε περιπτώσεις που υπήρχαν διαζύγια.

Μπαμπά χρόνια πολλά!

Μπαμπά σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για μένα κυρίως για τις αρχές και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ που μου δίδαξες.


Αφιερωμένο στους μπαμπάδες όλου του κόσμου, το παρακάτω βίντεο!