Το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο!

313

Είναι άγριο, πρωτόγονο και καταπληκτικό… Το πιο σκληρό άθλημα στον κόσμο, ο πρόγονος του ποδοσφαίρου αναβιώνει κάθε καλοκαίρι στη Φλωρεντία.

Το θρυλικό Calcio Storico έλαβε για ακόμη μια φορά χώρα, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στη Φλωρεντία. Πρόκειται για τη αναβίωση της πρώιμης μορφής του ιταλικού ποδοσφαίρου που έρχεται από τα βάθη του 16ου αιώνα και οι τέσσερις ομάδες που αγωνίζονται προσφέρουν στους χιλιάδες θεατές ένα απίστευτο και αιματηρό θέαμα καθώς το άθλημα είναι ένας συνδυασμός μεταξύ ράγκμπι, ποδοσφαίρου, πυγμαχίας και πάλης.

Κανείς από τους αθλητές δεν βγαίνει αλώβητος από την αρένα. Οι 27 αθλητές από την κάθε ομάδα ματώνουν.

Το Σάββατο αγωνίστηκαν οι Santa Croce (οι μπλε), οι Santa Maria Novella (κόκκινοι), οι Santo Spirito (άσπροι), και οι San Giovanni (πράσινοι).

Στον αγώνα επιτρέπονται οι γροθιές, οι κλωτσιές, το κεφαλοκλείδωμα, οι αγκωνιές, σχεδόν τα πάντα εκτός από τις κλωτσιές στο κεφάλι.

Οι κανόνες του παιχνιδιού για πρώτη φορά θεσπίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν το 1580. Στο αγώνισμα συμμετείχαν ευγενείς και η διάρκεια του ήταν και εξακολουθεί να είναι 50 λεπτά. Το δε έπαθλο για τον νικητή είναι ένα μοσχαράκι!

Όσοι χάσατε τον αγώνα μην απογοητεύεστε καθώς ο τελικό θα διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου την ημέρα του Σαν Τζοβάνι (San Giovanni- του Αγίου Ιώαννη του Βαπτιστή) του προστάτη της Φλωρεντίας. Τα εισιτήρια κοστίζουν μεταξύ 20 και 80 ευρώ.