Ιμπαγάσα: “Να βοηθήσουμε τα παιδιά”

132

Περισσότερα από 200 παιδιά από τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου συμμετείχαν στο Scouting Camp που διεξήχθη στο διάστημα 16-18 Ιουνίου. Τι δήλωσαν οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Τάσος Πάντος. 

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα η Ακαδημία του Ολυμπιακού πραγματοποίησε άλλο ένα επιτυχημένο, από κάθε πλευράς, “Scouting Camp” στην όμορφη Κύπρο στο διάστημα 16-18 Ιουνίου.

Στα δοκιμαστικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός που έγιναν σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολών του συλλόγου στην Κύπρο συμμετείχαν περισσότερα από 200 παιδιά τα οποία προέρχονταν από τις επαρχίες της Λεμεσού, της Λάρνακας, της Αμμοχώστου, της Πάφου και της Λευκωσίας. Παράλληλα στο “Scouting Camp” συμμετείχε και ποδοσφαιριστής από τον Λίβανο αλλά και αρκετά παιδιά από την Αγγλία.

Τους ποδοσφαιριστές που είχαν γεννηθεί από το 2004 έως το 2009 αξιολόγησε κλιμάκιο της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο αποτελούσαν ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης, ο επικεφαλής scouting κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα και οι προπονητές κ.κ Βασίλης Βούζας, Νίκος Τοπολιάτης, Τάσος Πάντος, Φώτης Παπαπαναγής και Χρήστος Θεοδώρου (τερματοφύλακες).

Τα δοκιμαστικά διεξήχθησαν το απόγευμα της Παρασκευής (16/6) και το πρωί του Σαββάτου (17/6) στην Λεμεσό και την Κυριακή (18/6) στην πόλη της Λάρνακας. Στη διαδικασία συμμετείχαν όλοι οι προπονητές των Σχολών του Ολυμπιακού οι οποίες εκπαιδεύουν περισσότερα από 700 παιδιά σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Κύπρου.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν τη δυνατότητα να δουν αρκετά παιδιά που είχαν στοιχεία για να προχωρήσουν και τα οποία θα κληθούν για νέα δοκιμαστικά στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Η Κύπρος έχει πολύ ταλέντο και ο Ολυμπιακός δουλεύει σωστά στο νησί με στόχο να δώσει την ευκαιρία σ’ αυτά τα παιδιά να προχωρήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Με την ευκαιρία της επισκέψεως της στην Κύπρο, η Ακαδημία του Ολυμπιακού προσκλήθηκε και στους τελικούς των Παιδικών Πρωταθλημάτων που διοργάνωσε η ΚΟΠ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής οι Σχολές του Ολυμπιακού στην Κύπρο βραβεύτηκαν από την Κυπριακή Ομοσπονδία ως μια από τις Ακαδημίες με τις περισσότερες συμμετοχές στα Πρωταθλήματα της. Την πλακέτα παρέλαβαν οι επικεφαλής των Σχολών μας στην Κύπρο κ.κ Κωνσταντίνου, Κουδελλής αλλά και οι κ.κ Καραταϊδης, Ιμπαγάσα και Αμανατίδης.

Ιμπαγάσα: “Να βοηθήσουμε τα παιδιά”

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είχε την ευκαιρία να “τσεκάρει” ταλέντα στην Κύπρο και μιλώντας για το επίπεδο που συνάντησε και την εμπειρία της ανίχνευσης ταλέντων είπε: “Στόχος μας είναι να βρούμε παιδιά που έχουν δυνατότητες και να τα βοηθήσουμε να εξελιχθούν. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα δίπλα στα παιδιά και πρέπει να έχει σ’ όλες τις ομάδες του τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Είδαμε αρκετά αξιόλογα παιδιά στην Κύπρο αλλά δεν φτάνει μόνο το ταλέντο για να προχωρήσουν. Πρέπει να σέβονται την οικογένεια τους, να είναι πειθαρχημένα και να έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο. Εμείς είμαστε εδώ για να τα βοηθήσουμε”.

Πάντος: “Θέλουμε ποιότητα”

Ο Τάσος Πάντος είχε την ευκαιρία να δουλέψει για τρεις ημέρες με τα παιδιά από την Κύπρο και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα:
“Ο Ολυμπιακός είναι ομάδες με πολύ μεγάλες απαιτήσεις και επενδύει στην ποιότητα. Κοιτάζουμε τους καλύτερους παίκτες. Θέλουμε να έχει καλά στοιχεία αλλά το πιο σημαντικό είναι να δουλεύει συνεχώς ο αθλητής. Το ταλέντο από μόνο του δεν φτάνει.
Όντως σε Λεμεσό και Λάρνακα είδαμε κάποιες καλές περιπτώσεις παιδιών που θα τους παρακoλουθούμε συνεχώς και θα ενημερωνόμαστε μέσω των Σχολών μας για την εξέλιξη τους”.

Πηγή: Olympiacos.org