Κάναντι: “Είναι πλέον μονόδρομος οι ακαδημίες”

310

Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ατρόμητου πραγματοποίησε ο Νταμίρ Κάναντι, με τον Αυστριακό τεχνικό να μιλάει για την επίτευξη των στόχων, ενώ αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση των ακαδημιών.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Σπανός:

“Θα ήθελα να καλωσορίσω τον κύριο Κάναντι. Εύχομαι να είναι γερός και τυχερός. Όλοι μαζί θα τον κάνουμε να προσαρμοστεί. Θα μας βοηθήσει και θα τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Κατακλυστήκαμε από δεκάδες προτάσεις. Ο κ. Κάναντι ήταν η πρώτη και βασική μας επιλογή. Είχε πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό. Πήρε την Άλταχ και σε μια τριετία την έκανε μία από τις κορυφαίες στην Αυστρία. Πήγε για αυτό το λόγο στη Ραπίντ Βιέννης. Έχει όλο το πακέτο που ψάχναμε και κατάλαβα ότι είναι πολύ καλός χαρακτήρας και άνθρωπος. Θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία για να βοηθήσουμε την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για τον πρώτο προπονητή του Ατρόμητου που δεν έχει εμπειρία από Ελλάδα:
“Πράγματι. Θέλαμε κάτι καινούριο. Κάτι νέο. Υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί και να καταλάβει ποιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένα γκρουπ συνεργατών που θα τον βοηθήσουν. Θέλαμε κάτι καινούριο”.

Για τους στόχους της νέας σεζόν:
“Στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Απέχουμε δύο σεζόν από την Ευρώπη. Αν εξαιρέσουμε τους τέσσερις, η 5η θέση είναι ανοιχτή για όλες τις ομάδες. Πρέπει όμως να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα, έχουν φύγει 10 ποδοσφαιριστές. Χρειάζεται υπομονή. Σκληρή δουλειά χρειάζεται και εφόσον είμαστε όλοι μια γροθιά, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Για το συμβόλαιο ενός έτους:
“Τα συμβόλαια σε αυτή την ομάδα είναι απλά τύπος. Ο κ. Πίντο πριν από 10 μέρες αποφάσισε να πάει σε μια άλλη ομάδα. Κανέναν δεν κρατάμε με το ζόρι. Όποιος είναι εδώ θέλουμε να είναι 100%. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα μέσω του Ατρόμητου.

Όταν βρίσκουμε τη χρυσή τομή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφόσον μείνει ο κόουτς και εμείς ευχαριστημένοι, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσουμε μαζί. Έχουμε δείξει τα προηγούμενα χρόνια, ότι έχουμε κρατήσει τον Δώνη, τον Παράσχο για πολλά χρόνια. Όλες οι συνεργασίες την καθιερώνει ο χρόνος. Πήραμε έναν προπονητή από το πάνω ράφι. Σκοπός είναι να στηρίξουμε τον προπονητή”.

Για το στόχο της πεντάδας που φέρνει και μεταγραφικές απαιτήσεις:
“Εμείς πάντα απλωνόμαστε, εκεί που φτάνει το πάπλωμα. Πρώτος μας στόχος διοικητικά είναι να είμαστε οικονομικά αυτάρκεις. Γνωρίζουμε τους ανταγωνιστές μας. Δεν θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες αποστάσεις από άλλες ομάδες που θα είναι σε ανάλογο στόχο. Θα κάνουμε την απαραίτητη ενίσχυση”.

Στη συνέχεια μίλησε ο Νταμίρ Κάναντι:

“Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που ανήκω στην οικογένεια του Ατρόμητου. Είναι μια νέα εμπειρία για μένα και για αυτό ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον τεχνικό διευθυντή που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία για να χτίσουμε μια ομάδα που θα μπορέσει να φτάσει στους στόχους της. Μαζί με τον πρόεδρο και τον κ. Αγγελόπουλο θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο στην ομάδα. Μέσω της καθημερινής και σκληρής δουλειάς μπορούμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ δίπλα σας”.

Για τις πρώτες πληροφορίες που είχε για τον Ατρόμητο:
“Ήρθαμε σε επαφή με τον τεχνικό διευθυντή. Οι πρώτες επαφές ήταν πολύ ενθαρρυντικές. Είχα την αίσθηση ότι ερχόμουν σε μια μεγάλη ομάδα και μου θυμίζει αυτό που είχα στη Ραπίντ Βιέννης και τις υπόλοιπες ομάδες ή ακόμα και την Άλταχ, που την πήραμε από χαμηλά και τη φτάσαμε εκεί που είναι σήμερα. Οι πληροφορίες που έχω είναι πολύ θετικές. Για το συμβόλαιο, δεν έχω κανένα πρόβλημα που είναι για ένα χρόνο. Η δουλειά και οι επιτυχίες είναι αυτές που σε καθοδηγούν. Αν οι στόχοι υλοποιηθούν, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μείνουμε για πολλά χρόνια”.

Για την αξιοποίηση των Ακαδημιών:
“Είναι πλέον μονόδρομος οι ακαδημίες. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος εκεί οδηγείται. Σίγουρα αυτός είναι ο στόχος για να επωφεληθεί και η ομάδα”.

Για τον στόχο να παίξει ομίλους Europa League που δεν το πέτυχε με την Άλταχ:
“Όταν ξεκίνησα ως προπονητής πάντα υπάρχει ένας στόχος. Αυτό τον στόχο, ο πρόεδρος, ο κόσμος, φτιάχνοντας μια καλή ομάδα πρέπει να πετύχουμε τον στόχο. Γιατί όχι και να μην παίξουμε στην Ευρώπη; Πρέπει όμως να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, μαζί και ο στόχος”.

Για τη φιλοσοφία του:
“Είμαι ένας νέος προπονητής του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής μου έδωσαν τις κατάλληλες πληροφορίες. Πάνω εκεί θα δούμε τι μπορεί να παίξει η ομάδα”.

Για τις μεταγραφές:
“Χθες υπογράψαμε και είναι πράγματα τα οποία θα συζητήσουμε. Τις επόμενες ώρες και μέρες θα τα συζητήσουμε. Σίγουρα έχουμε ένα σχέδιο, μια εικόνα. Ξέρουμε μαζί με τον πρόεδρο τι θα χρειαστεί και τι θα κάνουμε”.

Για το αν είναι πρόκληση:
“Απόλυτα. Ήταν μια πρόκληση. Είμαι σε μια χώρα που έχει μια διαδρομή. Ήθελα κάτι καινούριο. Οι καλύτεροί μου φίλοι στην Αυστρία είναι Έλληνες και τους άρεσε πάρα πολύ αυτή η ιδέα να δουλέψω στην Ελλάδα”.

Ως τελευταία τοποθέτηση, ο Νταμίρ Κάναντι τόνισε:
“Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του Ατρόμητου. Αν θες να λέγεσαι ομάδα, πρέπει να έχεις τον κόσμο μαζί σου, πρέπει είστε όλοι μαζί ενωμένοι. Όλοι μαζί να πετύχουμε τους στόχους μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Υπάρχουν περιπτώσεις και εφόσον ο προπονητής δώσει το πράσινο φως, θα τις προχωρήσουμε. Μέχρι τις 10 Ιουλίου, θα έχουμε ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ”.