Στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού Αθανασακόπουλος-Καλαμπόκας

274

Αρκετές περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται σε όλη την Ελλάδα έχει κατορθώσει να “κλείσει” μετά από συντονισμένες ενέργειες και συνεχές τρέξιμο ο τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας.

Τους προηγούμενους τρεις μήνες από το μικροσκόπιο του ίδιου αλλά και του άμεσου συνεργάτη του Θοδωρή Ελευθεριάδη, καθώς και των προπονητών των τμημάτων υποδομής πέρασαν εκατοντάδες παιδιά.

Είτε μέσω των δοκιμαστικών που έγιναν στην Παιανία, είτε μέσω προτάσεων που τους έγινε και εν συνεχεία δοκιμών τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του τριφυλλιού.

Τον “έκλεψε” από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Δυο απ’ αυτές τις περιπτώσεις νεαρών ποδοσφαιριστών που αναμένεται τη νέα χρονιά να παίζουν στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού είναι οι Ανδρέας και Δημήτρης Καλαμπόκας.

Πρόκειται για δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Θύελλα Πατρών και οι οποίοι αναμένεται να ενταχθούν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού έχοντας αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στους πράσινους.

Ο Αθανασακόπουλος είναι γεννημένος το 2001, αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή και είναι αρκετά ταλαντούχος, διεθνής και με την Εθνική Παίδων, για αυτό και ήταν στο στόχαστρο τόσο του ΠΑΟΚ όσο και του Ολυμπιακού. Μάλιστα είχε περάσει από δοκιμαστικά από τον “Δικέφαλο του Βορρά” και τους “Ερυθρόλευκους”.

Ο Τάκης Φύσσας όμως πήγε ο ίδιος τρεις φορές, τουλάχιστον, στην Πάτρα μίλησε με τους γονείς του και κατάφερε να τους πείσει να εμπιστευτούν το μέλλον του παιδιού τους στους πράσινους. Άλλωστε ότι και να συμβαίνει στην πρώτη ομάδα άπαντες γνωρίζουν ότι η ακαδημία του Παναθηναϊκού παραμένει από τις καλύτερες στην Ελλάδα.

“Πράσινος” και ο Καλαμπόκας

Η δεύτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή από τη Θύελλα Πατρών που “έκλεισε” ο Φύσσας στο πρόσφατο ταξίδι του στην Πάτρα, την προηγούμενη Τετάρτη (21/6), ήταν ο Δημήτρης Καλαμπόκας.

Ο γεννημένος το 2001 ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και πέρασε και αυτός από δοκιμαστικά στην Παιανία πείθοντας άπαντες για την ποδοσφαιρική του αξία. Για αυτό και θα συνεχίσει και αυτός την καριέρα του στην ακαδημία του τριφυλλιού έχοντας μπροστά του προοπτικές για να πάει ακόμα ψηλότερα.