Τερματοφύλακας 20 ετών “κρέμασε” τα γάντια του λόγω κατάθλιψης…

293

Ο τερματοφύλακας της Λούτον, Κρεγκ Κινγκ, αποφάσισε στην ηλικία των 20 ετών να βάλει τέλος στην καριέρα του λόγω κατάθλιψης…

Ο νεαρός γκολκίπερ έπαιξε τέσσερα ματς στη League Two φέτος με τους “χάτερς”, προερχόμενος μάλιστα από τις ακαδημίες της ομάδας. Η Λούτον σε ανακοίνωση της τόνισε οτι “σέβεται πλήρως και κατανοεί την απόφαση του” και τόνισαν πως θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη στήριξη τους.

Όσον αφορά στον ίδιο, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την υποστήριξη και σημείωσε οτι ελπίζει να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο έστω σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο ίδιος δήλωσε: “Μετά από εννέα χρόνια στη Λούτον αποφάσισα να αποχωρήσω. Ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει, αλλά μετά από πολλές νύχτες άυπνος κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. Τα τελευταία δύο χρόνια υποφέρω από κατάθλιψη, πέρασα μία πολύ δύσκολη περίοδο στη ζωή μου και τώρα νιώθω πως ήρθε η ώρα να χαμογελάσω και πάλι”. Στη συνέχεια πρόσθεσε: “Όσο μεγάλωνα σιγά σιγά άρχιζα να περιφρονώ το παιχνίδι που αγάπησα από μικρό παιδί και αυτό είναι κάτι που θέλω να αλλάξω. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο βλέπω να γίνεται πραγματικότητα είναι να απομακρυνθώ από το επαγγελματικό επίπεδο και να αρχίσω να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο σε χαμηλότερο επίπεδο. Η ομάδα γνώριζε για την κατάστασή μου και ήταν καταπληκτικό το γεγονός ότι προσπάθησαν τα πάντα για να καταφέρω να λύσω αυτό το θέμα.

Ο φυσιοθεραπευτης του συλλόγου Simon Parsell και ο σύμβουλος Paul Deeley με βοηθούσαν μέσα στη σεζόν. Τώρα είμαι στο στάδιο όπου ξέρω ότι δεν μπορώ να βελτιώσω την τρέχουσα ψυχική μου κατάσταση όσο βρίσκομαι στην ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος της Luton Town για όλα όσα έκαναν για μένα όλα αυτά τα χρόνια.

Οι οπαδοί όταν αγωνιζόμουν με στήριζαν, όπως και κάθε άτομο που συνεργάζεται με τον σύλλογο. Αν και η καριέρα μου ως παίκτης στην ομάδα έχει λήξει, πάντα θα αγαπώ και θα υποστηρίξω τους “χάτερς” και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία και τις αναμνήσεις που μου έδωσαν τα τελευταία εννέα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τα αγόρια να κερδίζουν την άνοδο για την επόμενη σεζόν και να συνεχίσουν να ανεβαίνουν τις κατηγορίες!”