Ρίχνει βάρος στους Έλληνες ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός

225

Υπήρχαν προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν που στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού οι Έλληνες ήταν ελάχιστοι και στη βασική του ενδεκάδα σχεδόν δεν υπήρχαν καθόλου. Αυτό όμως ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει.

Ο στόχος της ελληνοποίησης που επιθυμεί η ομάδα να κάνει έχει αρχίσει να υλοποιείται και αυτό φαίνεται τόσο με τις μεταγραφικές της κινήσεις, όσο όμως και με την προώθηση παιδιών από τα τμήματα ακαδημίας του συλλόγου.

Φέτος μέχρι τώρα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει Γιαννιώτη, Κούτρη, Ρισβάνη, Σιώπη, ποδοσφαιριστές οι οποίοι την προηγούμενη σεζόν έκαναν καλό πρωτάθλημα και ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους στην Ελλάδα. Ήρθε να προστεθεί και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ο οποίος αγωνιζόταν επί σειρά ετών στο Καμπιονάτο!

Από εκεί και πέρα είναι και οι νεαροί παίκτες από την ακαδημία του Ολυμπιακού, οι οποίοι δείχνουν ότι με σωστή δουλειά είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας.

Ήδη από πέρσι έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός να στηρίζεται σε παιδιά της ακαδημίας του με την ενεργή και βασική συμμετοχή των Ρέτσου, Ανδρούτσου, Μανθάτη και φέτος στην προετοιμασία ήταν συνολικά 12 ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής, ενώ είναι και ο Φορτούνης ο οποίος προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου!