Κοροπούλης: “Έχει μέλλον η ομάδα του Πανιωνίου”

466

Ο προπονητής της Κ20 του Πανιωνίου, Δημήτρης Κοροπούλης, μίλησε για την εξαιρετική χρονιά που είχε η ομάδα του, για τη νέα σεζόν, αλλά και για τα παιδιά που ξεχώρισαν την περασμένη σεζόν στο πρωτάθλημα Νέων της Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κοροπούλη στο panionianea radio:

Coach πες μας για την μία ακόμη πολύ καλή σεζόν που είχε η Κ20…

“Όλα πήγαν καλά, η ομάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει για άλλη μια φορά τους στόχους της, τερμάτισε αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Παράλληλα αρκετά παιδιά ανέβηκαν στη προετοιμασία της πρώτης ομάδας, συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο υπό την επίβλεψη του νέου προπονητή του κ Γρηγορίου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την παρουσία τους και όλα δείχνουν ότι η ομάδα έχει μέλλον”.

Η νέα σεζόν πότε ξεκινάει;

“Η νέα σεζόν ξεκινάει στις 12 Ιουλίου που θα γίνει και η πρώτη συγκέντρωση, 13-14 Ιουλίου θα κάνουμε τις απαραίτητες εξετάσεις για τα παιδιά. Εργομετρικές, σωματομετρικές και ουσιαστικά από τη Δευτέρα 17 θα ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος”.

Έχει διαμορφωθεί περίπου το νέο ρόστερ, έχετε καταλήξει;

“Κάθε χρόνο η ομάδα αλλάζει γιατί όπως ξέρετε υπάρχει το ηλικιακό όριο οπότε πολλά παιδιά φεύγουν. Υπάρχουν τα παιδιά που έχουν επιλεγεί από τις δοκιμές συν τα παιδιά που έχουν επιλεγεί από τη Κ17 και νομίζω θα είναι ήσυχοι οι οπαδοί της ομάδος ότι και τη νέα χρονιά θα έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι αξιόλογο”.

Η ομάδα στο Καρπενήσι είχε 5 παιδιά από τη Κ20 που. Πείτε μας για αυτά τα παιδιά…

“Καταρχήν δεν ήταν μόνο 5 γιατί σε αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και τον Φιορι Ντουρμισάι , τον Άγγελο Πινιώτη, τον Λευτέρη Αστρά, τον Δημήτρη Σταυρόπουλο, δηλαδή παιδιά που τα τελευταία 3 χρόνια έχουν ακολουθήσει αυτή τη πορεία. Συνολικά ο αριθμός τον παιδιών στο Καρπενήσι μας αφήνει πάρα πολύ ικανοποιημένους γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μια συνέχεια στη δουλεία των παιδιών. Τώρα για τα παιδιά που φέτος επιλέχθηκαν και αξιολογήθηκαν για να ανέβουν στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας είναι ο Αντρέας Αντωνακόπουλος περσινός πρώτος σκόρερ της Κ20, ο Οικονομίδης Γιάννης ο οποίος συμμετείχε και πέρυσι στη προετοιμασία της ομάδας, ο Μάριος Αναστόπουλος ο οποίος από τη Κ17, πέτυχε τη πρώτη του χρονιά στη Κ20 κάνοντας μια παρά πολύ καλή προσπάθεια να ανταμειφθεί με τη παρουσία του στη προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Επίσης ήταν ο Λάμπης Μητσογιάννης το στόπερ μας του 98 γεννηθείς και ο Σπύρος Γλυνός ο ακραίος χαφ της ομάδας που βρέθηκε και αυτός στο Καρπενήσι.

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι πέρα από τα παιδιά τα οποία αξιολογούνται για τη προσπάθειά τους και επιβραβεύονται υπάρχουν και οι παίκτες οι οποίοι υποχρεωτικά πρέπει να βρεθούν κάτω από τη σκεπή της πρώτης ομάδας γιατί υπάρχει ο θεσμός του κυπέλλου και υπάρχουν υποχρεωτικά και κάποιοι «μικροί» που πρέπει να παίζουν”.

Κάντε μας ένα σχόλιο για τη πρώτη ομάδα που φέτος έχει και την Ευρώπη…

“Καταρχήν στο κομμάτι της Ευρώπης έχει αποδείξει ότι είναι μία ομάδα που εκπροσωπεί πάντα επάξια τη χώρα μας, φέρνοντας μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες και ποτέ δεν περνάει απαρατήρητη. Από κει και πέρα νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προσπάθεια από τους διοικούντες, από τους προπονητές που δούλεψαν τα τελευταία χρόνια στην ομάδα, από τους ποδοσφαιριστές και ο κόσμος θα πρέπει να αισιοδοξεί τόσο για τη παρουσία μας στην Ευρώπη όσο και για την επόμενη μέρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα”.

Με το κ. Γρηγορίου έχετε κάνει κάποια συνάντηση, έχετε μιλήσει καθόλου;

“Ναι έχουμε μιλήσει με τον κ. Γρηγορίου, περισσότερο από άποψη χρόνου και υποχρεώσεων μιλάει ο κύριος Παυλόπουλος, είμαστε σε επικοινωνία και πιστεύω τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά”

Οι δικές σου φιλοδοξίες σαν προπονητής;

“Οι δικές μου φιλοδοξίες συμπίπτουν και ταιριάζουν με τους στόχους της ομάδας. Εμείς αυτό που κοιτάμε σαν τιμ, γιατί υπάρχει ένα ολόκληρο τιμ που δουλεύει πίσω από τη «βιτρίνα» είναι η επόμενη προπόνηση. Είναι ο επόμενος παίκτης που θα βγει από την ομάδα και χαιρόμαστε όταν υπάρχουν παιδιά από τις ακαδημίες να στελεχώνουν τη πρώτη ομάδα. Αυτοί είναι οι δικοί μας στόχοι”

Μίλησε μας λίγο για τους άμεσους συνεργάτες σου στη Κ20, με τον κ. Παυλόπουλο αλλά και τη συνεργασία του με τη διοίκηση της ομάδας…

“Η συνεργασία με τη διοίκηση είναι άψογη ήδη τη προηγούμενη βδομάδα έγινε μια ευρεία συνάντηση με τη παρουσία του κ. Δάρα, του κ. Ζαμάνη, του κ. Αποσπόρη, του κ. Παυλόπουλου, και όλων των προπονητών Κ20, Κ17, Κ15, όπου αναλύθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το κομμάτι των ακαδημιών. Στην Κ20 υπάρχουν οι συνεργάτες μου, ο Χρήστος Κόντης και ο Δημήτρης Αδαμόπουλος οι οποίοι βοηθούν στο κομμάτι της προπόνησης, ο Πιέρος Θωμάκος ο οποίος είναι εργοφυσιολόγος και γυμναστής της ομάδας, υπεύθυνος κυρίως για τις εργομετρικές μετρήσεις των παιδιών και τη διατροφή τους, ο Βασίλης ο Βαλλιάνος ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων, ο Τσαουσάη Αντώνης που είναι η ψυχή της ομάδας, φροντιστής τόσο ο δικός μας, όσο και της Κ17. Έχουμε πάντα και κάποιο φυσικοθεραπευτή σε συνεργασία με τη πρώτη ομάδα ο οποίος επιλέγεται από τον κύριο Δάρα για το ποιος θα είναι κάθε φορά.

Τέλος να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο του Πανιωνίου καλή χρονιά με επιτυχίες και η ομάδα να μας κάνει πάλι υπερήφανους”.