Δημιούργησε νεανική ομάδα ο Ατρόμητος

266

Ο στόχος του Ατρόμητου να δημιουργήσει νεανική ομάδα έχει γίνει πραγματικότητα, καθώς έχει χαμηλώσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας με την αποχώρηση οκτώ ποδοσφαιριστών άνω των 30 ετών.

To 80% του ρόστερ του Ατρόμητου αποτελείται από έλληνες ποδοσφαιριστές. Η προτεραιότητα της διοίκησης ήταν να χαμηλώσει ο μέσος όρος ηλικίας και προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν οι ριζικές ανακατατάξεις στο ρόστερ, το οποίο απαρτίζεται κατά 80% από γηγενείς.

Η ομάδα του Περιστερίου είπε αντίο σε αρκετούς παίκτες άνω των 30 ετών, όπως είναι οι Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Παντελιάδης, Μανιάτης, Μπρίτο, Στόιτσεφ, Λε Ταλέκ, Λαζαρίδης (προσφέρει από το πόστο του τιμ μάνατζερ). Πλέον μόλις τρεις παίκτες είναι πάνω από αυτό το όριο ηλικίας (Ούμπιντες, Φυτανίδης, Ζησόπουλος). Επιπλέον αποκτήθηκαν παίκτες κάτω των 30 ετών και συγκεκριμένα Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Αντόνιο Τζούνιορ, Μενσά, Βασιλακάκης και Μανούσος (σε πέντε μήνες θα κλείσει τα 30).

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις προπονήσεις του Ατρόμητου μετέχουν πλέον 19 έλληνες ποδοσφαιριστές και 5 ξένοι (Ούμπιντες, Μενσά, Τζούνιορ, Ντάουντα και Ντιγκινί) και μάλιστα 10 εκ των γηγενών προέρχονται από τις ακαδημίες, πρόκειται για τους Θεοδωράκη, Κίναλη, Μανδά, Νάτσο, Βασιλείου, Μπαστακό, Στρουγγή, Τσατσόπουλο και Κατράνη.

Συγκεκριμένα, ο Θεοδωράκης θα είναι από τη νέα σεζόν ο δεύτερος τερματοφύλακας πίσω από τον βασικό που θα αποκτηθεί, ο Κατράνης ήταν και αναμένεται να είναι ο βασικός αριστερός μπακ για τη νέα σεζόν, ο Νάτσος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες, αφού αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος αμυντικός χαφ, ο Βασιλείου από πέρυσι έχει κανονικό ρόλο στο rotation, ενώ ο Μπαστακός έχει επιστρέψει με πολύτιμες εμπειρίες από το δανεισμό του στον Ηρακλή.

Η νέα φουρνιά αποτελείται από τους Στρούγγη (που έχει εξαιρετικές συστάσεις ενώ και η σωματοδομή του είναι εντυπωσιακή για την ηλικία του), Λαζαρίδη, Τσατσόπουλο ενώ οι Κίναλης και Μανδάς αποτελούν βασικά στελέχη των Εθνικών ομάδων.