Κανένας παίκτης από την Κ20 του Ηρακλή δεν φεύγει!

284

Το σενάριο να μείνουν ελεύθεροι από την ομάδα του Ηρακλή οι ποδοσφαιριστές της Κ20 απέκλεισε ο Πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου.

Ο Πρόεδρος του Ιδρυτικού Σωματείου , Νίκος Βαφειάδης ανέφερε ότι κανένας ποδοσφαιριστής από αυτούς που ανήκουν στο δυναμικό της Κ20, δεν πρόκειται να μείνει ελεύθερος εάν δεν συναινέσει και το ίδιο το Ιδρυτικό Σωματείο.

Πράγμα που φαίνεται να μην είναι στις προθέσεις του Νίκου Βαφειάδη ο οποίος θέλει να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές της Κ20 στο δυναμικό του Ηρακλή καθώς θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμες μονάδες στο χτίσιμο του νέου Ηρακλή.

Με ανακοίνωσή του το Ιδρυτικό σωματείο της ΠΑΕ αποσαφήνισε την κατάσταση σχετικά με τους παίκτες της Κ20, αναλύοντας το τι ισχύει.

Aναλυτικά:

Επειδή το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει παρερμηνεία των δηλώσεων του Υπεύθυνου Ακαδημιών Κυρίου Σάββα Κωφίδη, που αφορούν τους ποδοσφαιριστές της Κ20 και έχουν γεννηθεί το 1997, για να μην δίνονται στον κόσμο λανθασμένες εντυπώσεις αλλά και στον τύπο ότι οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι ήδη ελεύθεροι είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στην παρακάτω σχετική ενημέρωση.

Οι γεννηθέντες το 1997 τη χρονιά που έρχεται δηλαδή στο πρωτάθλημα 2017-2018 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Κ20 και ως εκ τούτου είτε πρέπει να τους γίνουν επαγγελματικά συμβόλαια είτε να παραμείνουν ελεύθεροι και αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση του Ηρακλή αλλά γενικότερα.

Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ποδοσφαιριστές αυτοί για να καταστούν ελεύθεροι και μόνο εάν υπάρξει άρνηση στο αίτημα που θα καταθέσουν μέσω δικαστικού επιμελητή προς την ΠΑΕ Ηρακλής 1908. Εάν η ΠΑΕ Ηρακλής 1908 προχωρήσει στη σύναψη επαγγελματικών συμβολαίων με την πλευρά των ποδοσφαιριστών αυτών, οι ποδοσφαιριστές αυτοί παραμένουν στο ρόστερ της ομάδος κανονικά.

Οπότε κανένας ποδοσφαιριστής της Κ20 δεν έχει μείνει ελεύθερος επί του παρόντος και κανένας δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία αυτή σε βάθος.

Από την πλευρά του Ιδρυτικού Σωματείου ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε καμία αποδέσμευση ποδοσφαιριστή και πλην των γεννηθέντων το 1997 μιας και οι καταστάσεις επιτάσσουν την συστράτευση και όχι την διάλυση των ακαδημιών.”