Η Βαλένθια ανοίγει σχολές ποδοσφαίρου στην Ελλάδα

326

Μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ισπανίας, η Bαλένθια, έρχεται στην Ελλάδα για να δημιουργήσει τις δικές της ποδοσφαιρικές σχολές και να μάθει τα μυστικά του ποδοσφαίρου όπως αυτή τα γνωρίζει, στα παιδιά όλης της χώρας.

Η συνεργασία της Βαλένθια γίνεται με την Global Premier Soccer, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως, για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και θα εφαρμοστεί από την Global Premier Soccer South East Europe που θα έχει άμεση πρόσβαση στις περίφημες Ακαδημίες της Βαλένθια.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε με συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο της Αθήνας, με τις δύο πλευρές να τονίζουν ότι τα οφέλη για τους νέους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας θα είναι πολλά και σημαντικά. Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσε και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, καθώς η πόλη του θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο διεθνές τουρνουά ακαδημιών, μεταξύ των οποίων θα είναι φυσικά και η Βαλένθια.

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/files/1500x922/Valencia_Cyprus_Presser1.jpg

Αμεσα θα ξεκινήσουν 9 σχολές της Βαλένθια στην Ελλάδα, τέσσερις στην Αθήνα (Κηφισιά, Περιστέρι, Παπάγου, Καλύβια) και από μία στη Θεσσαλονίκη, στη Λιβαδειά, στην Κεφαλλονιά, στη Σύρο και στο Ναύπλιο, ενώ η GPS South East Europe ξεκινάει σχολές στη Λευκωσία (Κύπρος) και στη Σόφια (Βουλγαρία).

Για τις εγγραφές των παιδιών στην ακαδημία ο ισπανικός σύλλογος θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση ώστε να ενημερωθούν όλοι. Οι ακαδημίες θα έχουν παιδιά από έξι έως 16 ετών, ενώ το σκάουτινγκ της Βαλένθια θα ξεκινάει από την ηλικία των 11 ετών.

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να εξελιχθούν ποδοσφαιρικά ώστε να φτάσουν στη Βαλένθια. Οι “νυχτερίδες” μπορούν να φιλοξενήσουν 65 παιδιά στις εγκαταστάσεις τους.

Η Βαλένθια έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος στις Ακαδημίες της και έχει βγάλει από αυτές παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Νταβίντ Σίλβα, ο Ίσκο και ο Ζόρντι Αλμπα.