ΕΠΣΜ: Υποχρεωτική κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής όλων των Τμημάτων Υποδομής

274

Η ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι η κατάθεση δηλώσεων συμμετοχής όλων των τμημάτων υποδομής των σωματείων είναι υποχρεωτική (Τσιμισκή 31, 2ος όροφος), γιατί σε διαφορετική περίπτωση προβλέπονται κυρώσεις στα σωματεία, σύμφωνα με το άρθρο 37, παράγραφος 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών ομάδων.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω:

“Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας – τμήματος υποδομής σωματείου – μέλους της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ένωσης. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα τοπικών κατηγοριών ή στη Γ’ Εθνική κατηγορία και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος στους αγώνες.

Επίσης, η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά υποδομής στην έδρα Ε.Π.Σ. με τη συμμετοχή ομάδων άλλων Ε.Π.Σ. πέραν της έγγραφης άδειας της Ε.Π.Σ. στην περιοχή της οποίας θα διεξαχθεί το τουρνουά απαιτεί, υποχρεωτικά, την προηγούμενη συνεργασία των Ε.Π.Σ. Σε διαφορετική περίπτωση το τουρνουά δεν δύναται να διεξαχθεί”.