Τάσος Θέος: “Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις”

316

Ένα μείγμα νέων αλλά και παικτών που κατέκτησαν πριν από 2 χρόνια το Πρωτάθλημα Super League K15 στα Γιάννινα απαρτίζει το ρόστερ της Κ17 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού για την περίοδο 2017-18.

Ο τεχνικός της ομάδας θα είναι και φέτος ο Τάσος Θέος. Ο έμπειρος προπονητής που είναι 5 χρόνια στον Ολυμπιακό και κατέκτησε πέρσι το Πρωτάθλημα Super League K17, παρέμεινε στο τιμόνι των Εφήβων για 2η συνεχή χρονιά και φυσικά θα έχει δύσκολο έργο.

Ο κ. Θέος μιλάει στο olympiacos.org για τη νέα χρονιά, τους στόχους, τις παροχές, την προετοιμασία στο Πήλιο και φυσικά δεν ξεχνά την περσινή σεζόν, όπου η ομάδα είχε μείνει πολύ πίσω στον βαθμολογικό πίνακα και κατέκτησε τελικά την κούπα.

Εξέλιξη…

Η Κ17 είναι η 2η ομάδα της Ακαδημίας, μετά από την Κ-20, που είναι το σκαλοπάτι για την α’ ομάδα του Ολυμπιακού. Οι δυσκολίες είναι πολλές και ο κ. Θέος μας εξηγεί:

«Το γκρουπ της Κ-17 είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ακαδημία. Είναι σημαντικό τόσο στο κομμάτι της εξέλιξης των παικτών όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Εδώ θα δούμε εάν οι παίκτες που υπάρχουν ανταποκρίνονται σ’ αυτά που ζητά ο Ολυμπιακός. Τι ζητά; Επιθετικό και ωραίο ποδόσφαιρο και πρωταθλητισμό. Ο Ολυμπιακός πάντα πρέπει να πρωταγωνιστεί. Στόχος μας είναι να εξελίξουμε τους παίκτες και μέσα από την ομάδα και την σκληρή δουλειάς τους να βγάλουν το ταλέντο τους και να συνεχίσουν. Όλοι είδαμε ότι ένας ποδοσφαιριστής της περσινής Κ-17, ο Πάρης Ντουμάνης, επιβραβεύτηκε από την ΠΑΕ, έγινε επαγγελματίας πριν κλείσει τα 17 του και πήγε στην προετοιμασία της α’ ομάδας στην Αυστρία. Εάν δουλέψουμε σωστά θα έχουμε και άλλα παιδιά που θα ακολουθήσουν τον δρόμο του. Εμείς οι προπονητές και όλα τα μέλη του επιτελείου της Ακαδημίας νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση όταν έχουμε τέτοια αποτελέσματα».

Μείγμα…

Η Κ-17 έχει την τύχη να έχει στις τάξεις της και παίκτες οι οποίοι αγωνίστηκαν και πέρσι στο ίδιο γκρουπ και είναι πρωταθλητές. Ο κ. Θέος αναλύει το ρόστερ του και μιλάει για τις προτεραιότητες του:

«Φέτος η ομάδα ενισχύθηκε με νέα παιδιά τα οποία ξεχώρισαν σ’ όλη την Ελλάδα και ήρθαν στον Ολυμπιακό. Έχουμε επίσης παιδιά που έπαιξαν στην περσινή Κ-17 και στέφτηκαν πρωταθλητές αλλά και τους πρωταθλητές της Κ-15 του 2016. Στόχος μας είναι τα πιο «παλιά» παιδιά να βοηθήσουν τα νέα να προσαρμοστούν εύκολα στον Ολυμπιακό και να καταλάβουν τους στόχους μας. Θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα η οποία δεν θα έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της αλλά θα έχει σταθερά ανοδικές τάσεις. Βήμα βήμα θα πετύχουμε».

Οδηγός…

Στην διάρκεια της περσινής χρονιάς η Κ-17 βρέθηκε στο ναδίρ και στο τέλος της μ’ ένα σπριντ έφτασε στο Final-4 και πήρε την κούπα και την έξοδο για το UEFA Youth League. Τι κρατάμε και τι πετάμε από την περασμένη σεζόν. Μας απαντά ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος στην καριέρα του έχει κατακτήσει 3 Πρωταθλήματα Super League Υποδομών.

«Η περσινή χρονιά είναι οδηγός και μάθημα για τη νέα χρονιά. Στον Ολυμπιακό δεν σου χαρίζουν τίποτα. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να πετύχεις. Μέσα από την δουλειά και την πίστη στα παιδιά τα καταφέρνεις. Πέρσι μας είχαν ξεγραμμένους. Δεν μας υπολόγιζαν ούτε για το Final-4 αλλά η ομάδα πήρε την κούπα. Μέτρησε πολύ η δίψα για διάκριση, η προοπτική της Ευρώπης, η σκληρή δουλειά και πάνω απ’ όλα το οικογενειακό κλίμα. Μέσα από την δουλειά και φέτος θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά και καλύτερους ποδοσφαιριστές αλλά και ανθρώπους».

Παροχές…

Ο κ. Θέος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις παροχές που απολαμβάνει τόσο η ομάδα του όσο και όλη η Ακαδημία από την διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Το ότι ο Ολυμπιακός έχει κάθε χρόνο τον Αύγουστο τέσσερις ομάδες για προετοιμασία στο Πήλιο αυτό είναι από μόνο του πάρα πολύ σημαντικό. Εδώ δουλεύουμε με ησυχία και κάτω από ιδανικές συνθήκες. Δουλεύουμε για να γίνουμε οικογένεια αλλά και για να βελτιωθούμε ως παίκτες και ως ομάδα. Η διοίκηση μας παρέχει τα πάντα και σ’ εμάς τους προπονητές αλλά και στα παιδιά προκειμένου να δουλέψουν απερίσπαστα και να βγάλουν μέσα στο γήπεδο το ταλέντο τους», σημειώνει ο κ. Θέος και συνεχίζει μιλώντας για την πολύχρονη (5 έτη) παρουσία στον Ολυμπιακό: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ένιωσα το οικογενειακό κλίμα. Είμαι τυχερός που είμαι εδώ. Μας παρέχονται τα πάντα και γινόμαστε καλύτεροι. Δεν επαναπαυόμαστε γιατί οι στόχοι για εμάς τους προπονητές είναι υψηλοί και υπάρχει πάντα κίνητρο. Μέσα από την πίεση για πρωταθλητισμό και ανάδειξη νέων παικτών γίνεσαι καλύτερος».