“Όχι” Παναθηναϊκού σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας για Οικονομόπουλο

118

Η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας “χτύπησε” την πόρτα του Παναθηναϊκού για να πάρει τον Αντώνη Οικονομόπουλο που έχει αναδειχθεί από την ακαδημία του τριφυλλιού αλλά η απάντηση που εισέπραξε ήταν αρνητική από τους πράσινους.

Ο 19χρονος δεξιός μπακ θεωρείται από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του Παναθηναϊκού και οι Πορτογάλοι, που τον δοκίμασαν για 4 μήνες, έκαναν επίσημη πρόταση για την απόκτησή του, ζητώντας από τον Παναθηναϊκό να τον παραχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή, διατηρώντας μόνο ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Οι «πράσινοι» αρνήθηκαν ζητώντας όλο το ποσό που απαιτείται για τα τροφεία του παίκτη και έτσι ο νεαρός μπακ παραμένει -για την ώρα- στο «τριφύλλι».

Ο Οικονομόπουλος ο οποίος είναι γεννημένος στις 9 Μαίου 1998 και αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ (κυρίως) αλλά και ως στόπερ αποχώρησε πέρυσι το καλοκαίρι από την ακαδημία του Παναθηναϊκού θέλοντας να δοκιμάσει τη τύχη του στο εξωτερικό.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε συμφωνήσει και πήγε στην Quarteirense SAD που αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική της Πορτογαλίας, υπογράφοντας για τρία χρόνια, με τους τότε ιθύνοντες της ομάδας να πληρώνουν ένα μικρό μέρος των τροφείων καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν έγινε επαγγελματίας αφού η κατηγορία ήταν ημιεπαγγελματική. Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν ξεχωρίσει τον Οικονομόπουλο από τα παιχνίδια που είχε δώσει με την Εθνική παίδων στα προκριματικά του U17.

Στην ομάδα του Φάρου ο Οικονομόπουλος αγωνίστηκε ως βασικός και κατάφερε να ξεχωρίσει τραβώντας πάνω του τα βλέμματα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Τα “λιοντάρια” τον ζήτησαν για προπονήσεις και για αρκετό διάστημα, τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, έκανε προπονήσεις με τους “πράσινους” της Πορτογαλίας ενώ έμεινε και εσώκλειστος στους ξενώνες της ακαδημίας. Ο 19χρονος άσος άφησε θετικότατες εντυπώσεις και οι άνθρωποι της Σπόρτινγκ πήραν απόφαση να τον κρατήσουν και να του δώσουν επαγγελματικό συμβόλαιο.

Για να γίνει όμως αυτό θα έπρεπε να έχουν την άδεια του Παναθηναϊκού ή να πληρώσουν στην UEFA τα τροφεία του νεαρού ποδοσφαιριστή που στη περίπτωση του ήταν αρκετά καθώς επρόκειτο για ένα παιδί που ήταν εννιά χρόνια στην ακαδημία του τριφυλλιού.

Η Σπόρτινγκ “χτύπησε” τη πόρτα των πράσινων και η πρότασή της ήταν να πάρει το δελτίο του Οικονομόπουλου χωρίς να καταβάλει τα τροφεία αλλά να δώσει στον Παναθηναϊκό ένα ποσοστό μεταπώλησης από ενδεχόμενη παραχώρηση του νεαρού ποδοσφαιριστή τα επόμενα χρόνια.

Η απάντηση των ανθρώπων του τριφυλλιού ήταν αρνητική με τους πράσινους να τονίζουν ότι δεν θα αφήσουν ελεύθερο το νεαρό ποδοσφαιριστή αν δεν έπαιρνε ο Παναθηναϊκός αυτά που δικαιούνταν. Οι δυο πλευρές ήταν σε συζητήσεις αρκετό διάστημα και τελικά δεν τα βρήκαν.

Αποτέλεσμα ο Οικονομόπουλος να επιστρέψει και πάλι φέτος στην ακαδημία του Παναθηναϊκού να έχει ενταχθεί στην Κ-20 όπου μέχρι στιγμής έχει πάρα και πολλά λεπτά συμμετοχής στα φιλικά προετοιμασίας των πράσινων, ως στόπερ, και να υπολογίζεται ως βασικός στη φετινή πορεία των Νέων του τριφυλλιού. Ήδη μάλιστα έχει υπογράψει ξανά το δελτίο του με τον Παναθηναϊκό και θα είναι διαθέσιμος από τα πρώτα μας των πράσινων.

Δεν αποκλείεται επίσης στη διάρκεια της σεζόν να είναι υπό στενή παρακολούθηση από τους ανθρώπους της πρώτης ομάδας και το επόμενο καλοκαίρι ή και νωρίτερα να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό.