Ενισχύει τις Ακαδημίες του ο ΠΑΣ Γιάννινα

99

Μετά την απόκτηση του Φώτη Ψεύτη, δύο ακόμη παιδιά ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τα Ιωάννινα, καθώς θα μεταπηδήσουν στις ακαδημίες του ιστορικού ΠΑΣ και την Κ15.

Ο λόγος για τους Γιώργο Δημητρέλο και Γιώργο Μάκη. Ο πρώτος αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της Μικτής Παίδων, ενώ αγωνιζόταν στην ακαδημία Play 5×5 και στο παιδικό τμήμα της Μέλισσας. Ο Μάκης με τη σειρά του, που ανήκε στο Δία Κωστακιών, αποτελούσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Μικτής, με την οποία τα παιδιά κατέγραψαν μια εξαιρετική πορεία, πράγμα που μοιάζει λογικό αν αναλογιστούμε πως σε συνδυασμό με το Νικόλα Χρήστου (συνεχίζει στον Ολυμπιακό) και δύο ακόμα παιδιά που βρίσκονται κοντά στην αποχώρησή τους για ομάδα της Superleague, εγκαταλείπουν την Άρτα, για ομάδες Α’ Εθνικής.

Αυτό δείχνει ότι μπορεί να γίνεται αξιόλογη δουλεία σε επίπεδο ακαδημιών στις μικρές ηλικίες, όμως δε φαίνεται να υπάρχει το πάτημα που ψάχνουν τα νέα παιδιά για να κάνουν το άλμα στην καριέρα τους, και αναγκάζονται να αποχωρήσουν από την πόλη. Οι δύο αθλητές είναι γεννημένοι το 2003.