Μαυρογενίδης: “Πάντα μεγάλες οι απαιτήσεις, ιδανικές συνθήκες”

274

Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού επέστρεψε ο Δημήτρης Μαυρογενίδης πριν μερικές εβδομάδες, αναλαμβάνοντας την Κ16. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του συλλόγου αναφέρθηκε στις απαιτήσεις, αλλά και στις συνθήκες που υπάρχουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, αλλά και στην παρουσία του Κυριάκου Καραταΐδη.

«Η Κ16 στη φετινή χρονιά πρέπει να βάλει στόχους για όλα τα παιδιά τους οποίους πρέπει να τους πετύχουμε όλοι μαζί μέσα από την σκληρή δουλειά. Αυτή η χρονιά δίνει τη δυνατότητα σε όλους μας να δουλέψουμε με τα παιδιά και να τα ετοιμάσουμε για την Κ17. Οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι πάντα μεγάλες. Το επίπεδο της Κ16 είναι αρκετά καλό και μέσα από τους αγώνες αλλά και σημαντικά τουρνουά όπως αυτό που θα συμμετάσχουμε το τριήμερο 25-27/8 στη Ρωσία θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις δυνατότητες των παιδιών και να τα εξελίξουμε. Τα παιδιά, δίνοντας αγώνες με σημαντικούς αντιπάλους, θα κατανοήσουν πολλά πράγματα για το επίπεδο τους. Εμείς εν συνεχεία θα δουλέψουμε ατομικά και ομαδικά για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστή ομάδα και παίκτες που θα είναι έτοιμοι για να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Για το τι πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής της Ακαδημίας ανέφερε: «Αυτό που ζητάμε από τα παιδιά είναι γρήγορη αντίληψη του παιχνιδιού. Η αντίληψη είναι κυρίαρχο στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Φυσικά, στον Ολυμπιακό έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε στη φυσική κατάσταση, στην τακτική και σε άλλα σημαντικά κομμάτια. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά είναι ότι δεν πρέπει να βιάζονται. Η αφοσίωση και η δουλειά θα σε δικαιώσει. Η βιασύνη θα σου φέρει προβλήματα. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλα τα παιδιά. Στον Ολυμπιακό στα παιδιά προσφέρονται οι ιδανικές συνθήκες δουλειάς και θα είναι άδικο για τον εαυτό τους να μην τις εκμεταλλευτούν. Τα παιδιά που δουλεύουν έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν».

Για την πορεία των Ρέτσου και Νικολάου που τους είχε μαζί του στην Κ17 σημείωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά όλων μας στην Ακαδημία όταν παιδιά όπως ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης εξελίχθηκαν και έφτασαν στην πρώτη ομάδα. Αυτό που έκανε αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν από μικρή ηλικία είναι η αφοσίωση τους στο στόχο, η πολλή δουλειά και η αντίληψη καταστάσεων. Σκέφτονταν και ενεργούσαν σαν να ήταν πιο μεγάλοι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Έως τώρα έχουν δικαιώσει τις οικογένειες τους, που είναι πολύ δεμένες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τους εαυτούς τους και εμάς που είχαμε την χαρά να δουλέψουμε μαζί τους. Φυσικά έχουν ακόμη μεγάλο δρόμο μπροστά τους να διανύσουν. Όλα θα εξαρτηθούν από τη συνέπεια τους. Έχουν όλα τα εφόδια να φτάσουν πολύ ψηλά».

Για τον Κυριάκο Καραταΐδη, ο οποίος είναι Διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού δήλωσε: «Όλοι στην οικογένεια του Ολυμπιακού πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να βλέπουμε την αγάπη και την αφοσίωση του Κυριάκου στον σύλλογο. Να αντλούμε καθημερινά δύναμη από αυτήν την αγάπη. Θα μας κάνει καλό και θα μας δυναμώσει. Όλοι έχουμε να πάρουμε πράγματα από την συμπεριφορά του μέσα στο σύλλογο».