Με μεγαθήρια οι Νέοι του Ολυμπιακόυ στο UEFA Youth League

253

Την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα βρει στον δρόμο της η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, στο ταξίδι της στη φάση των ομίλων του UEFA Youth League.

Οι “Ερυθρόλευκοι”, κληρώθηκαν στον Δ’ όμιλο και έτσι η Κ-20 θ’ ακολουθήσει τον δρόμο της παίζοντας με κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Η Μπαρτσελόνα είχε κατακτήσει το UEFA Youth League την περίοδο 2013-14, ενώ την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε φτάσει έως την ημιτελική φάση. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε κατακτήσει την 3η θέση στο Next Gen Series της περιόδου 2012-13. Η Γιουβέντους είχε “συναντηθεί” ξανά με τον Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων της περιόδου 2014-15.

Οι Νέοι που θα παίξουν για 4η φορά σε φάση ομίλων του Youth League θα έχουν δύσκολο έργο, αλλά θα έχουν την ευκαιρία να κοντραριστούν με κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και να πάρουν εμπειρίες και αποτελέσματα.

Καραταΐδης: “Μια βαλίτσα μ’ εμπειρίες”

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κυριάκος Καραταΐδης, σχολιάζοντας την κλήρωση τόνισε:
“Να ευχηθούμε καλή επιτυχία τόσο στην μεγάλη μας ομάδα όσο και στην ομάδα Νέων. Ο όμιλος είναι δύσκολος αλλά πρέπει να δούμε τα θετικά για την Ακαδημία μας. Οι Ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και της Σπόρτινγκ έχουν αναδείξει τους δυο κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Αυτό πιστεύω δείχνει από μόνο του το μέγεθος των Ακαδημιών. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έχει επενδύσει πάρα πολλά στην Ακαδημία του και διαπιστώνουμε με χαρά ότι και παίζουν παίκτες από την Ακαδημία στην α’ ομάδα αλλά και ότι οι Νέοι κερδίζουν μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και είναι μόνιμοι Πρωταθλητές στην Ελλάδα. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια και τρεις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τα παιδιά της Ακαδημίας μας θα γεμίσουν μια βαλίτσα μ’ εμπειρίες”.

 

Βούζας: “Τεράστιο κίνητρο”

Ο τεχνικός της ομάδας, Βασίλης Βούζας, σχολιάζοντας την κλήρωση τόνισε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο UEFA Champions League. Σ’ αυτή τη διοργάνωση έχουν αγωνιστεί παίκτες που σήμερα κοσμούν την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και είμαστε υπερήφανοι για την πορεία τους. Σίγουρα τους βοήθησε αυτή η επαφή με άλλα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Το UEFA Youth League είναι τεράστιο κίνητρο για όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων. Η Ακαδημία μας ανήκει στην ελίτ της Ευρώπης και είμαστε υπερήφανοι για την παρουσία μας στη διοργάνωση. Όσο αφορά την κλήρωση αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, συναρπαστικό και δύσκολο. Το να παίζεις με την Μπαρτσελόνα, την Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ είναι πρόκληση για όλους. Είναι κορυφαίες Ακαδημίες στον κόσμο και μόνο κερδισμένος θα βγει ο Ολυμπιακός μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Το επίπεδο είναι υψηλό και εμείς θα κληθούμε ν’ ανταποκριθούμε σ’ αυτό. Το πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια θα τα καταφέρουμε και φέτος. Το ζητούμενο είναι να απολαύσουμε τα παιχνίδια και να βελτιωθούμε μέσα από αυτά”.