Φώτης Κυζιρίδης: “Όνειρο μου… το εθνόσημο!”

538

Συνέντευξη στον Δημήτρη Τυρνινή

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο υπέγραψε με τον Αχαρναϊκό την Δευτέρα (28/8), ο 20χρονος μέσος από την Κατερίνη, Φώτης Κυζιρίδης.

Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής παραχώρησε συνέντευξη στο acadimies.gr και στον Δημήτρη Τυρνινή, μιλώντας για το όνειρο του που έγινε πραγματικότητα, την Εθνική Ελλάδος, τα προβλήματα που αντιμετώπισε καθώς και το πέρασμα του από την γερμανική Φορτούνα Ντίσελντοφ.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Κ-20 της Super League με τη φανέλα της Κέρκυρας, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα προπονούνταν και με τη πρώτη ομάδα, έχοντας καταφέρει να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του νεαρού:

Αρχικά από ποια ηλικία ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

«Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών, σε τοπική ομάδα της  Κατερίνης και στη συνέχεια με πήρε ο Πιερικός στις Ακαδημίες του, όπου φόρεσα  τα «μελανόλευκα»  για δύο σεζόν. Μετά τον Πιερικό έφυγα στη Γερμανία για τρία χρόνια και αγωνίστηκα στις Ακαδημίες της Φορτούνα Ντίσελντοφ με τις Κ-16 και Κ-17.

Έπειτα από τη Φορτούνα Ντίσελντοφ επέστρεψα στην  Ελλάδα και αγωνίστηκα στον Σβορώνο (τοπική ομάδα της Κατερίνης) στην Α1 τοπικό της Κατερίνης.  Ήταν ομάδα ανόδου και απέκτησα αρκετή εμπειρία, καθώς αγωνίστηκα σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν και στη συνέχεια πήρα μεταγραφή στην Κ-20 της Κέρκυρας!»

Πώς ήταν τo πέρασμα σου από την γερμανική ομάδα;

«Ο τρόπος που δουλεύουν στο εξωτερικό διαφέρει πάρα πολύ με αυτόν της Ελλάδας, υπάρχει διαφορετική νοοτροπία. Αποκόμισα εμπειρίες ζωής και θα ήθελα στο μέλλον να επιστρέψω!»
Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στο εξωτερικό;

«Αρχικά η προσαρμογή μου ήταν δύσκολη, το μεγαλύτερα πρόβλημα μου ήταν ότι δεν γνώριζα τη γλώσσα, αλλά σε γενικές γραμμές κατάφερα να προσαρμοστώ εύκολα.»

Ποιες διαφορές υπάρχουν στα τμήματα υποδομής του εξωτερικoύ με της Ελλάδας;

«Υπάρχουν τεράστιες  διαφορές, από τον τρόπο νοοτροπίας που έχουν στο εξωτερικό μέχρι και την δουλειά που κάνουν. Δουλεύουν επαγγελματικά από μικρές ηλικίες, σου μαθαίνουν πώς να είσαι πειθαρχημένος και επαγγελματίας.»

Πως νιώθεις που κατάφερες να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα, υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αχαρναϊκό;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο, είναι κάτι όμορφο για έναν ποδοσφαιριστή, είναι το όνειρο του καθενός να γίνει επαγγελματίας. Πιστεύω πως με δουλειά και με υπομονή θα πάω μπροστά, Θέλω να δουλέψω και να πάρω όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές φέτος και σιγά σιγά να προχωρήσω για κάτι παραπάνω!»
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε προετοιμασία με τον Αχαρναϊκό, Δόξα το Θεό είμαστε καλά!

Το κλίμα της ομάδας είναι φιλικό και από κει και πέρα υπάρχει θέληση και όρεξη για δουλειά από όλα τα παιδιά. Πιστεύω θα τα πάμε πολύ καλά και θα παλέψουμε ώστε να μείνουμε στην κατηγορία.»

 «H Εθνική αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρο μου”

Πάμε στο κεφάλαιο Εθνική Ομάδα. Περιμένεις κάποια κλήση από την Εθνική ομάδα;

«Σίγουρα, η Εθνική αποτελεί το μεγαλύτερο όνειρο μου, γιατί από μικρός ήθελα να αγωνιστώ με το εθνόσημο. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να μου δοθεί η ευκαιρία και να αποδείξω ότι είμαι άξιος να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής μας ομάδας!»

Επειδή θα διαβάσουν τη συνέντευξη παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, τι θα συμβούλευες σε αυτά τα παιδιά να κάνουν ώστε να πετύχουν τον στόχο τους;

«Το μόνο που έχω να τους πω είναι να δουλεύουν, να μην τα παρατάνε ποτέ, να έχουν υπομονή κυρίως και κάθε μέρα να προσπαθούν να βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες τους, ώστε να πάνε μπροστά και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους. Αν έχεις θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα γιατί, όσο περισσότερο το θέλεις θα το καταφέρεις!»