Α. Αλεξιάδης: “Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ακαδημίας»

277

Ο Αλέκος Αλεξιάδης μίλησε στο acadimies.gr και αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Αρη, στα στοιχεία όπου δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στις νεαρές ηλικίες και αναφέρθηκε στην περσινή επιτυχημένη χρονιά, όπου οι ακαδημίες των “κίτρινων” κατέκτησαν δύο τίτλους στα ηλικιακά Πρωταθλήματα της Κ16 και Κ15 της ΕΠΣ Θεσσαλονίκης, ενώ διακρίθηκαν παράλληλα και σε τουρνουά.

Για τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία του Αρη δήλωσε:

Τα τελευταία τρία χρόνια η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες είναι πάρα πολύ καλή, έχουν έρθει καινούργιοι προπονητές και νέοι ποδοσφαιριστές. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ακαδημίας, παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο”.

Για τα στοιχεία στα οποία δίνει βαρύτητα ο σύλλογος στις νεαρές ηλικίες ανέφερε;

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στη συμπεριφορά των παιδιών, ώστε να ενταχθούν κοινωνικά και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Φυσικά να βελτιωθούν και σαν ποδοσφαιριστές”.

Τη χρονιά που πέρασε οι ακαδημίες κατέκτησαν δύο Πρωταθλήματα της ΕΠΣ στη Θεσσαλονίκη, στα τμήματα υποδομής της Κ16 και Κ15.

“Η σεζόν πήγε πάρα πολύ καλά, ύστερα από χρόνια κατακτήσαμε δύο πρωταθλήματα, γεγονός που απέδειξε την καλή δουλειά που έγινε. Φέραμε καινούργια παιδιά στην ακαδημία, έχουμε επιλέξει αρκετά από αυτά μέσα από σκάουτινγκ και έχουν βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να ανέβει το επίπεδο της ακαδημίας μας.

Πιστεύω ότι σιγά σιγά ανεβαίνει το επίπεδο μας και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για το σύλλογο”.

 

Θυμίζουμε ότι στην ΠΑΕ Άρης έχουν ενταχθεί και οι ομάδες Κ16 και Κ15 του συλλόγου, μια και βάσει αδειοδότησης οι κιτρινόμαυροι θα πρέπει να έχουν τέσσερα τμήματα υποδομής (Κ19, Κ17, Κ16 και Κ15).

Με την ένταξη και λειτουργία των δύο τμημάτων αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο ο ρόλος τους και παράλληλα ενισχύεται η πολύ καλή συνεργασία με τον ΑΣ ΑΡΗΣ.