Χάρης Κοπιτσής: “Αλλάζουν επίπεδο οι Ακαδημίες της ΑΕΚ”

529

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM 94.6, o παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και νυν σκάουτερ στις Ακαδημίες, Χάρης Κοπιτσής φάνηκε αισιόδοξος για το μέλλον των “κιτρινόμαυρων”, καθώς όπως δήλωσε οι Ακαδημίες της Ένωσης αλλάζουν επίπεδο με τον Άκη Ζήκο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Κοπιτσή:

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ προωθεί ταλέντα από τις Ακαδημίες στην πρώτη ομάδα δήλωσε: «Λόγω της παρουσίας μου σε αυτό το πόστο νιώθω ότι τα ξέρω προσωπικά αυτά τα παιδιά και έχουν περάσει δίπλα από εμένα.

Υπάρχει μια χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι κάποια από τα παιδιά έχουν ξεκινήσει από τις Ακαδημίες, θέλουμε όμως να βγάλουμε ακόμα περισσότερα παιδιά από τις Ακαδημίες. Ευελπιστούμε αυτό που έχει γίνει να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω».

Σε ερώτηση που του έγινε για το πως ξεκίνησε να ασχολείται με τις Ακαδημίες ανέφερε: «Με τράβηξε από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο, επειδή είχαμε αγωνιστεί με ομάδες όπως ο Άγιαξ και μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που λειτουργούσαν οι ξένοι σύλλογοι σε αυτόν τον τομέα.

Μπορούμε να το κάνουμε και να βάζουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο που έχω. Αυτά τα εφόδια δεν τα είχαμε εμείς, παίζαμε στην αλάνα.

Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι. Είμαι της καθημερινής δουλειάς και προσπάθειας. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία γίνεσαι καλύτερος.

Πλέον για πρώτη φορά αλλάζουν επίπεδο οι Ακαδημίες. Γίνεται ευρωπαϊκό το μοντέλο της Ακαδημίας με τον Άκη Ζήκο. Με υπομονή και μεγάλη στήριξη θα γίνουν καλά πράγματα και ουσιώδη για την ΑΕΚ».