Κίνδυνος τιμωρίας και για την Μάντσεστερ Σίτι!

242

Μετά την Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως εμπλέκεται σε σκάνδαλο αντικανονικής προσέγγισης νεαρών ξένων ποδοσφαιριστών, με την FIFA να διερευνά την υπόθεση. 

Το ρεπορτάζ της «Daily Mail» αναφέρει, πως μετά τους «μπλε», η  Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, έχει ξεκινήσει έρευνα και για τους «πολίτες», καθώς φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες, σχετικά με τρόπο υπογραφής νέων ηλικιακά αλλοδαπών παικτών, για τα τμήματα υποδομής τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ υποπίπτουν σε ανάλογο αδίκημα, καθώς έχουν τιμωρηθεί παλιότερα από το ανώτατο πειθαρχικό όργανο της Πρέμιερ Λιγκ, με διετή απαγόρευση μεταγραφών για νεαρούς ξένους ποδοσφαιριστές, που προορίζονται για τις ακαδημίες τους, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 300 χιλιάδων λιρών.

Συγκεκριμένα είχαν καταδικαστεί πως προσέγγιζαν νωρίτερα τους γονείς των παικτών, πριν υποβάλλουν επισήμως την πρότασή τους.

Αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, κριθεί ένοχη από τις δικαστικές αρχές της FIFA τότε αναμένεται να της επιβληθεί μεταγραφικό εμπάργκο, όπως τιμωρήθηκε φέτος η Ατλέτικο Μαδρίτης, πέρυσι η Ρεάλ Μαδρίτης και παλιότερα η Τσέλσι.