Σημαντικός ο Ιμπαγάσα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού

289

Έχουν περάσει σχεδόν τριάμισι χρόνια από το τελευταίο γκολ του Ιμπαγάσα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ήταν συγχρόνως το τελευταίο της επαγγελματικής του καριέρας, στα Πηγάδια ενάντια στη Σκόντα Ξάνθη. Ο Αργεντινός για περισσότερο από έναν χρόνο προπονεί εκκολαπτόμενους παίκτες, οι οποίοι όταν αυτός κρεμούσε τα παπούτσια του, εκείνοι ήταν σχεδόν 15 ετών.

Ο Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα του είχε αναρτήσει βίντεο ως ένα αφιέρωμα στο οποίο μιλούσαν για τον Ιμπαγάσα τρεις νέοι της ομάδας Κ20, οι Κώστας Κηπουρός,Γιώργος Ξενιτίδης και ο Δημήτρης Φυτόπουλος. Είναι πολύ πιθανόν τα ονόματα να μην σας παραπέμπουν σε κάποιον παίκτη που έχει προβληθεί από τα αθλητικές ιστοσελίδες της χώρας όμως τα τρία αυτά παιδιά συμπεριλαμβάνονται στους εικοσιένα παίκτες των ακαδημιών του Ο.Σ.Φ.Π. τα οποία υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Ποια ήταν η άποψη τους για τον Αριέλ Ιμπαγάσα;

Ο Γιώργος Ξενιτίδης τόνισε πως: “Δεν πίστευα όταν τον έβλεπα στην τηλεόραση πως θα είμαι στην ίδια ομάδα μαζί του. Είναι από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει και όταν μου δίνει συμβουλές κυριολεκτικά τις… ρουφάω. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Όταν βλέπει ότι κάνω κάτι λάθος με πιάνει μετά από την προπόνηση και τον αγώνα και μου μιλάει. Μου δίνει να καταλάβω όσα πρέπει να βελτιώσω”. Ενώ και οι συμπαίκτες του ακολούθησαν μια κοινή γραμμή αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “εκτός από μεγάλος παίκτης είναι και σπουδαίος άνθρωπος”.

Το σίγουρο είναι πως από τη στιγμή που ο πρώην παίκτης των Βιγιαρεάλ και Ατλετικό Μαδρίτης ασχολήθηκε με τις ακαδημίες της ομάδας του Πειραιά, σε συνεργασία κυρίως με τον πολύπειρο Βασίλη Βούζα, τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από θετικά.
Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Κ20 την περσινή σεζόν με δεκατρείς βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ο Παναγιώτης Ρέτσος στα δεκαεννιά του έγινε η ακριβότερη μετεγγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία, ενώ οι ακαδημίες του Ολυμπιακού μοιάζουν πιο ισχυρές από ποτέ, ειδικά μετά την ανακοίνωση της υπογραφής των 21 επαγγελματικών συμβολαίων νεαρών παικτών!