Τμήμα σκάουτινγκ στον ΟΦΗ μετά από χρόνια

297

Ο ΟΦΗ με πρόταση και πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΑΕ Φώτη Τσάλου, ιδρύει ξανά μετά από χρόνια τμήμα σκάουτινγκ.

Στόχος του είναι η περισυλλογή των ταλέντων όλης της Κρήτης και όχι μόνο, αλλά και οι συνεργασίες με ομάδες του εξωτερικού.

Επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ θα είναι ο Κώστας Γιαπιτζόγλου, ενώ θα έχει συνεργάτες τον Πέτρο Μαρινάκη (τεχνικός διευθυντής της Κ19 και τον Παύλο Αδάμο τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ ΟΦΗ 1925).

Στην παρουσίαση του τμήματος σκάουτινγκ, ο επικεφαλής  Κώστας Γιαπιτζόγλου, ανέπτυξε τα σχέδια και τους στόχους της προσπάθειας. Όπως είπε:
“Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για τον ΟΦΗ. Με μεγάλη χαρά και μεγάλη ευθύνη, δημιουργήσαμε ήδη ένα τμήμα σκάουτινγκ, το οποίο προσπαθούμε να εξελίξουμε και να μεγαλώσουμε. Θα δημιουργήσουμε μια ομπρέλα πάνω από όλη την Κρήτη και συνεργασίες με όσες περισσότερες ομάδες μπορούμε. Για να προσφέρουμε στον ΟΦΗ, ο,τι κρητικό ταλέντο υπάρχει.
Μέσα από αυτή τη δουλειά θέλουμε να περνάει πρώτα από τον ΟΦΗ, ότι κρητικό ταλέντο υπάρχει. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.Θέλουμε να βάλουμε τη βάση για το αύριο του ΟΦΗ.
Κάθε μήνα θα διοργανώνουμε ένα τουρνουά, στο οποίο θα συμμετέχουν επίλεκτα ταλέντα από την Κρήτη. Όλα αυτά βέβαια θα γίνονται πάντα υπο την επίβλεψη του Νίκου Παπαδόπουλου.
Στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, λειτουργούν όλα άψογα πλέον και έχουμε τις συνθήκες να συντηρήσουμε και να εξελίξουμε ένα ποδοσφαιριστή. Θα προσφέρουμε κάποια μπόνους στις ομάδες, που θα συνεργαστούν μαζί μας.Θα ήθελα όλοι να είναι δίπλα μας, ακόμα και στα λάθη μας.
Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουμε κάτι καλό. Ηδη προσπαθούμε να συνεργαστούμε και με ξένες ομάδες. Βέβαια πρώτος στόχος είναι οι δικές μας υποδομές και ακαδημίες και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Με τη σειρά του ο Πέτρος Μαρινάκης, μέλος του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 ανέφερε ότι :
“Ξεκινάει μια προσπάθεια που έπρεπε  να έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Εύκολο είναι να λέμε λόγια, αλλά τα λόγια δεν αρκούν. Πρέπει να κάνουμε πράξεις. Ηδη την επόμενη Δευτέρα θα βρίσκομαι στο Μιλάνο. Από εκεί ξεκινάμε. Εχω κάποιες πολύ καλές γνωριμίες σε Ιταλία και Ισπανία.
Ηδη κάναμε και μια συνάντηση με ένα άνθρωπο, που είναι στη Γερμανία. Σκοπός της συνάντησης είναι η επιμόρφωση και αν μπορέσουμε να κάνουμε ένα φιλικό με την Κ19 της Μίλαν στο Μιλανέλο. Πιστεύω ότι μπορώ να το πετύχω. Εχω κάνει συναντήσεις με σκάουτερ από την Ιταλία, δουλεύουν πολύ σωστά και θέλουμε και εμείς να βαδίσουμε πάνω σε αυτό”.

Σίγουρα, αποτελεί μια κίνηση που δείχνει πως η ομάδα του Ηρακλείου βασίζεται στους νέους παίκτες αλλά και θέλει να επιστρέψει δυναμικά στον χώρο της Σούπερ Λίγκ.