Ηττήθηκαν από την Γιουβέντους οι Νέοι του Ολυμπιακού

275

Η Νέοι του Ολυμπιακού παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ γνώρισαν την ήττα με σκορ 1-3 από την Γιουβέντους στο Τορίνο, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του UEFA Youth League.

Οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ στο 23′, όταν ο Βρουσάι άδειασε έναν αντίπαλό του με υπέροχη κοφτή ντρίμπλα, πλάσαρε με το δεξί τον Ντελ Φαβέρο και έκανε το 0-1. Ο Ολυμπιακός μπήκε σε θέση οδηγού και από ‘κει και πέρα θα προσπαθούσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά του.

Στο 32′, η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι σε κράτημα του Βολιάτσο στην περιοχή. Και παρά το ότι έκανε επέμβαση ο Σκαφίδας στην εκτέλεση του Ολιβιέρι, στην εξέλιξη της φάσης πλάσαρε με το αριστερό, προλαβαίνοντας τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού για το 1-1, που έμελλε να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Μόλις στο έβδομο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, η Γιουβέντους ολοκήρωσε την ανατροπή. Με διαγώνιο σουτ ο Καμεράι έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Σκαφίδα για το 2-1, για να έρθει και τρίτο γκολ στο 68′ με αριστερό σουτ του Ντι Πάρντο μέσα από την περιοχή, το οποίο δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σκαφίδας στην αριστερή του γωνία.

Λίγα λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει και πάλι στο ματς, όταν κέρδισε πέναλτι με τον Βρουσάι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής διέταξε επανάληψη, γιατί είχαν μπει μέσα δυο παίκτες του Ολυμπιακού. Στην δεύτερη εκτέλεση, πλάσαρε αλά Πανένκα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Ο Βασίλης Βούζας μετά από το τέλος του αγώνα σημείωσε:

«Είχαμε καλή απόδοση και το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την κατοχή και κυριαρχήσαμε αλλά δεν μπορέσαμε ν’ αλλάξουμε το σκορ. Τα λάθη έδωσαν στους αντιπάλους μας εύκολα γκολ. Θέλαμε και τύχη αλλά δεν την είχαμε. Μείναμε ικανοποιημένοι από την απόδοση της ομάδας και ήμασταν πολύ καλύτεροι από το προηγούμενο παιχνίδι με την Σπόρτινγκ. Θα είμαστε καλύτεροι στο επόμενο ματς. Τώρα στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα και στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο τον οποίο θα κερδίσουμε πάση θυσία». 

ΓΙουβέντους (Νταλ Κάντο): Ντελ Φαβέρο, Καμεράι, Τριπαλντέλι, Περέιρα (80’ Καπελίνι), Τουρέ, Βολιάκο, Καλγκάρα, Πορτανόβα, Ολιβιέρι, Καβίγλια (86’ Μέριο), Μονταπέτρο (46’ Ντι Πάρδο).

Οκυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Σκαφίδας, Χατζηιωαννίδης, Αγιώτης, Τσιμπούκας, Γαλούπης  , Πέιος (69’ Ζιάκας), Ξενιτίδης, Τσερκώνης (56’ Νεοφυτίδης), Βρουσάι, Κωστανάσιος (85’ Γεωργαντής), Βοϊλης.