Στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Uefa Grassroots

277

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του προγράμματος Uefa Grassroots, στο γήπεδο ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα, σε ένα event αφιερωμένο αποκλειστικά σε κορίτσια 8-18 ετών (ώρα έναρξης 9.00) και στο Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου στη Ζάκυνθο με αγόρια και κορίτσια από τις τοπικές ακαδημίες.
Οι εκδηλώσεις του προγράμματος Grassroots σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και υλοποιούνται από Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων. Αρχισαν από την Φλώρινα στις 23 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Το πρόγραμμα Grassroots σχετίζεται με το μη επαγγελματικό και προβεβλημένο ποδόσφαιρο. Αφορά, μεταξύ άλλων, το παιδικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο για μαθητές/τριες, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο για άτομα με ειδικές ανάγκες και το ποδόσφαιρο για βετεράνους. Έχει ως στόχο την προώθηση του ποδοσφαίρου σε κάθε μέλος της κοινωνίας ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση ή οποιαδήποτε άλλη ιδιαιτερότητα και αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση μέσω του ποδοσφαίρου, των παιδιών με ειδικές ανάγκες.