Από το Σίδνεϋ στον Πειραιά

351
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Ακαδημία «Gladesville Ryde Magic» από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας, επισκέφτηκε την Ελλάδα και πέρασε μια σπουδαία εβδομάδα με… ξεναγό την ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού!
Δώδεκα παιδιά, ηλικίας 12 έως 19 ετών, ταξίδεψαν μαζί με 11 γονείς και προπονητές στην Ελλάδα για να προπονηθούν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη και  να γίνουν για λίγες ημέρες μέλη της ομάδας μας.
 Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κ. Κυριάκος Τοχούρογλου ο οποίος μαζί με τους κ. Γιάννη Κωλέττη και κ. Γιώργο Γκανιάτσα, οργάνωσαν σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό το ταξίδι από την Αυστραλία στην Ελλάδα.
Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της Ακαδημίας στο διάστημα 25 έως 29 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στο Ρέντη ενώ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την Σχολή των “ερυθρόλευκων” στη Βάρη όπου και έδωσαν φιλικό παιχνίδι.
Η αποστολή, κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον αγώνα της Super League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο Αθηνών αλλά και την αναμέτρηση των δυο συλλόγων σε επίπεδο Super League U20.  Κάποια τυχερά παιδιά από την αποστολή συνόδεψαν τους παίκτες στον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κατά την είσοδο τους στο γήπεδο ενώ όλα έβγαλαν φωτογραφίες με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας Δημήτρη Νικολάου και Θανάση Ανδρούτσο.
Μια πρωτοβουλία από την ομάδα του Πειραιά που δείχνει πως το ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει σύνορα.