Αιχμές Μουσόντα κατά Τσέλσι

421

Σε μια σκληρή ανακοίνωση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram προχώρησε ο νεαρός ταλαντούχος μέσος της Τσέλσι, Τσάρλι Μουσόντα όπου με ένα μεγάλο μήνυμα εξαπέλυσε επίθεση στην ομάδα του. Αφορμή της δημοσίευσης του ήταν η αδιαφορία όλων για τις ακαδημίες της ομάδας και τους παίκτες οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά την ευκαιρία τους και τελικά δίνονται δανεικοί.

Ο 20χρονος Βέλγος, ο οποίος θεωρείται μεγάλο ταλέντο και ανερχόμενος ποδοσφαιριστής, έχει γράψει μόλις μια επίσημη συμμετοχή (στο ματς κυπέλλου με την Νότιγχαμ Φόρεστ όπου μάλιστα σκόραρε κιόλας) από το 2012 που βρίσκεται στις ακαδημίες της Τσέλσι ερχόμενος από την Άντερλεχτ ενώ είχει δωθεί και δανεικός στην Ρεάλ Μπέτις για να πάρει παιχνίδια.

Το μήνυμα του στο Instagram έλεγε: “Θυσιάζεσαι, δουλεύεις σκληρά, πιο σκληρά, δίνεις περισσότερα από όσα είναι δυνατόν και συχνά πολύ περισσότερα από όσα μπορείς, επειδή αγαπάς αυτό που κάνεις και ξεκάθαρα το κάνεις περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Και τι παίρνεις πίσω ως αντάλλαγμα; Κυριολεκτικά τίποτα…. Τέλος. Παρόλα αυτά, με όλα τα προηγούμενα υπόψιν, θα συνεχίσω με την ίδια αποφασιστικότητα και αφοσίωση σε αυτό το υπέροχο παιχνίδι

Είναι σίγουρα κατανοητή μια τέτοια αντίδραση από τον νεαρό ειδικά όταν ο προπονητής της Τσέλσι, Αντόνιο Κόντε τον είχε αποτρέψει από το να αποχωρήσει από το Στάμφορντ Μπριτζ και του είχε εγγυηθεί ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής. Η δημοσίευση του γέμισε με μηνύματα υποστήριξης ενώ μετά από κάποια ώρα και αφού πέρασε το μήνυμα που ήθελε, διαγράφτηκε.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί επίσης είναι πως και ο αδερφός του ο Λαμισά Μουσόντα, ο οποίος αγωνίζεται στην Βέλγικη Μέχελεν και υπήρξε ποδοσφαιριστής των ακαδημιών της Τσέλσι έστειλε το δικό του σκληρό μήνυμα υποστηρίζοντας τον αδερφό του: “Αρχίζει να φαίνεται πως δεν θα το καταλάβαιναν ακόμα και αν είχαν τον Ρονάλντο και τον Μέσι στις ακαδημίες τους(κουνάω το κεφάλι μου)“.