Χωρίς αλλαγές αρχίζει το Πρωτάθλημα Μικτών Ομάδων

149

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 αρχίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων στις κατηγορίες Παίδων και Νέων και οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας ξεκινούν τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες αντιμετωπίζοντας τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Ημαθίας. Ο αγώνας των Παίδων θα αρχίσει στις 13.00 και των Νέων στις 15.00. Στους άλλους αγώνες του 3ου ομίλου θα αναμετρηθούν οι μικτές ομάδες της ΕΠΣ Πέλλας και της ΕΠΣ Πιερίας.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των ΝΕΩΝ εδώ

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των ΠΑΙΔΩΝ εδώ

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε σε σχέση με ότι γίνεται τα τελευταία χρόνια, στον τρόπο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Παίδων-Νέων για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, σε ότι αφορά την παρουσία των πέντε ΕΠΣ από το Αιγαίο.

Όπως και πέρσι, αλλά και τα δυο τελευταία χρόνια, οι Ενώσεις από τα νησιά του Αιγαίου (Δωδεκανήσου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων) θα αγωνιστούν σε τουρνουά που θα γίνει στην Αθήνα, σε έναν γύρο (όλοι προς όλους). Θα αποτελέσουν τον 13ο όμιλο της διοργάνωσης στην Α’  Φάση και οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιανουάριο.

Το αίτημα κάποιων Ενώσεων για να διεξαχθεί το τουρνουά σε δυο γύρους, έπεσε στο κενό, αφού φαίνεται ότι υπερίσχυσε η γνώμη της ΕΠΣ Δωδεκανήσου (μέσω του πρόεδρου της και μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ Παναγιώτη Διακοφώτη) για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά σε έναν γύρο.

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στην επόμενη φάση προκρίνεται εκτός από την 1η ομάδα του 13ου ομίλου των νησιών και αυτή που θα κατακτήσει την 2η θέση, τόσο σε Παίδες όσο και σε Νέους.

Ακόμη δεν επανέφεραν στη Β’ Φάση τον θεσμό των Περιφερειακών Ομάδων, αλλά θα συνεχίζει η πρωταθλήτρια ομάδα από κάθε ΕΠΣ. Έτσι δε δίνεται η δυνατότητα σε κάποια παιδιά από ΕΠΣ που θα αποκλειστούν από την Α’  Φάση να διακριθούν στη συνέχεια της διοργάνωσης, κάτι που θα γίνονταν εάν συγκροτούνταν Περιφερειακές Ομάδες (πχ Αιγαίου, Κρήτης κλπ), όπως συνέβαινε πριν από δυο χρόνια.

Βάσει της προκήρυξης της ΕΠΟ στην κατηγορία Νέων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/2002 έως 31/12/2003 και στην κατηγορία Παίδων συμμετέχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν από 1/1/2004 έως 31/12/2005. Σε ότι αφορά την διοργάνωση του 13ου ομίλου (νησιά Αιγαίου) τα έξοδα του τουρνουά θα καλυφθούν από την ΕΠΟ.

Δείτε την Προκήρυξη εδώ