Ελλάδα-Βουλγαρία ενώνονται μέσα από το γυναικείο ποδόσφαιρο

184

Μπορεί το πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου να αρχίζει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και η Ροδόπη ’87 να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα εκτός έδρας την Πανσερραϊκή, όμως μια εβδομάδα μετά την πρεμιέρα στην Κομοτηνή φιλοξενείται ομάδα της Βουλγαρίας, με στόχο την προώθηση του αθλήματος και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο νομό Ροδόπης η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Βουλγαρίας Ολύμπια Σούμεν, που θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις της Μαρώνειας. Μαζί με την αποστολή θα έρθουν και γονείς των κοριτσιών που θα μείνουν σε ξενοδοχεία της Ροδόπης.
Την Κυριακή στις 12:30 θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στις δύο γυναικείες ομάδες και θα ακολουθήσει γεύμα. Τη διοργάνωση στηρίζει ο δήμος Κομοτηνής, η ΕΠΣ Θράκης και η ΚΤΕΛ ΑΕ.

Την πρωτοβουλία σχολίασε, η προπονήτρια της Ροδόπης Βίκυ Περιβολοπούλου εξηγώντας ότι “ο πρόεδρος της ομάδας της Βουλγαρίας είναι Έλληνας και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι φέτος στην Κομοτηνή κι ένα του χρόνου στη Βουλγαρία, ώστε να αναπτύξουμε τη συνεργασία των ομάδων σε πολλά επίπεδα. Η ομάδα της Βουλγαρίας είχε έρθει ξανά στην Ελλάδα, ως Ολύμπια Σόφιας, στο πρώτο βαλκανικό τουρνουά που διοργανώσαμε στην Αλεξανδρούπολη και στο όποιο συμμετείχαμε ως μικτή Θράκης. Εκεί η βουλγάρικη ομάδα είχε συμμετάσχει μαζί με τη μικτή Σερρών”.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Εκτός από τον φιλικό αγώνα που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή, αυτή την Κυριακή σέντρα έχουμε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής γυναικών, στο οποίο για μια ακόμη χρονιά συμμετάσχει η ομάδα της Ροδόπης.

“Την Κυριακή ξεκινάμε το πρωτάθλημα, θα μεταβούμε στις Σέρρες για να παίξουμε κόντρα στην Πανσερραϊκή. Αν θυμάμαι καλά, τα τελευταία χρόνια πάντα εκτός έδρας είναι το πρώτο μας παιχνίδι. Στον αγώνα θα έχουμε δύο ελλείψεις, γιατί δύο παίκτριές μας θα είναι στην Πορτογαλία, γιατί αγωνίζονται με την Εθνική Νεανίδων Κύπρου. Φέτος συνολικά έχουμε κάνει τέσσερις μεταγραφές κι έχουμε εκδώσει ένα νέο δελτίο”, αναφέρει η κα Περιβολοπούλου για το πρωτάθλημα και τον σχεδιασμό της ομάδας.

Για το ποιος είναι ο στόχος φέτος προσθέτει πως “είναι μια εύκολη παραμονή στην κατηγορία, δηλαδή όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Όμως, από την αρχή μέχρι το τέλος οι στόχοι μιας ομάδας μπορεί να αλλάξουν, δηλαδή αν πάμε καλά στους πρώτους αγώνες, θα διεκδικήσουμε και μια καλή θέση. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει ότι στη Ροδόπη υπάρχει πάντα μια ανταγωνιστική ομάδα γυναικών στο ποδόσφαιρο”.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Παράλληλα, στόχος του συλλόγου είναι τα μικρά κορίτσια να δοκιμάζουν το ποδόσφαιρο. Έτσι, η φετινή ομάδα απαρτίζεται και από τέσσερις αθλήτριες κάτω των 18 ετών, ενώ λειτουργεί από πέρσι και ο νέος σχεδιασμός στην ακαδημία κάτω των 12 ετών.

“Από πέρσι στις ακαδημίες ακολουθούμε ένα άλλο πλάνο, δηλαδή σε ηλικίες κάτω των 12 ετών που δε μπορούν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα, συνεργαζόμαστε με τοπικούς συλλόγους και προπονούνται με αγόρια, πχ σε Σπάρτακο, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Εκεί προετοιμάζονται και, όταν περάσουν τα 12 ή 13 τους, σιγά-σιγά ενσωματώνονται στην πρώτη ομάδα.

Φέτος για παράδειγμα έχουμε τέσσερις αθλήτριες κάτω των 18 ετών στην πρώτη ομάδα μας. Και συνολικά όμως δεν υπερβαίνουν οι παίκτριές μας τα 25 τους”, δηλώνει η Βίκυ Περιβολοπούλου, την οποία εκτός απροόπτου θα τη δούμε, όπως κάθε χρόνο, με το διπλό ρόλο της παίκτριας-προπονήτριας, αν και η ίδια εξηγεί ότι αν η ομάδα παίζει καλύτερα χωρίς αυτήν, τότε δεν θα αγωνίζεται.