Επιτυχημένο το “Scouting Camp” του Ολυμπιακού στη Λαμία

386

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου στη Λαμία το “Scouting Camp” της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είχε ως στόχο την ανεύρεση ταλέντων τα οποία θα ενισχύσουν τα Αγωνιστικά Τμήματα.

Περισσότερα από 170 παιδιά από τη Λαμία, την Καρδίτσα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, το Καρπενήσι, την Αταλάντη, την Λιβαδειά, την Στυλίδα, την Αμφίκλεια και άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδος αξιολογήθηκαν από την Ακαδημία του Ολυμπιακού η οποία εκπροσωπήθηκε στο “Scouting Camp” από τον Διευθυντή, Κυριάκο Καραταΐδη, τον επικεφαλής Scouting, Γιώργο Αμανατίδη, τον Τεχνικό Διευθυντή, Νίκο Τοπολιάτη, τον Γενικό Αρχηγό της Κ-20, Αριέλ Ιμπαγάσα, τον προπονητή της Κ-20, Βασίλη Βούζα, τον προπονητή της Κ-16, Δημήτρη Μαυρογενίδη, τον προπονητή της Κ-12, Παντελή Μπούσια και τον προπονητή τερματοφυλάκων της Κ-20, Μάκη Βενιαμίν.

Τα στελέχη του Ολυμπιακού, είδαν για 2 ημέρες ποδοσφαιριστές γεννημένους το 2002, το 2003, το 2004 και το 2005 τόσο στην προπόνηση όσο και σ’ αγώνες. Τα παιδιά τα οποία επιλέχθηκαν θα ειδοποιηθούν άμεσα και θα περάσουν δοκιμαστικό και στο Προπονητικό Κέντρο του Ολυμπιακού στο Ρέντη.

Το Scouting Camp φιλοξενήθηκε σε δυο γήπεδα, την πρώτη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Λαμία και την δεύτερη σε γήπεδο στο χωριό Φραντζή και υπήρξε άριστη συνεργασία με τον επικεφαλής της Σχολής, Θανάση Σερπάνο και τους συνεργάτες του.

Μετά από την ολοκλήρωση του “Scouting Camp”, ο Διευθυντής της Ακαδημίας, Κυριάκος Καραταΐδης τόνισε:
“Όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη με ταλέντα. Ειδικά η επαρχία διψάει για ποδόσφαιρο και εμείς ως Ολυμπιακός έχουμε την υποχρέωση να δούμε αυτά τα ταλέντα, να τα αξιολογήσουμε και εάν έχουν την στόφα που θέλουμε να έρθουν στην Ακαδημία μας. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση που είχε το Camp στη Λαμία και γι’ αυτό ευχαριστούμε τα παιδιά και τους γονείς. Ο Ολυμπιακός έχει Ακαδημία ευρωπαϊκών προδιαγραφών και Δίκτυο Σχολών που είναι σ’ όλο τον κόσμο και στόχος είναι κάθε ημέρα να ανεβάζουμε ψηλότερα τον πήχη”.

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, από την πλευρά του τόνισε:
“Μετά την Πάτρα επισκεφτήκαμε και τη Λαμία για να δούμε και να αξιολογήσουμε τα ταλέντα της περιοχής. Μέσα σε δυο ημέρες είδαμε πολλά παιδιά και μέσα σε αυτά υπήρχαν κάποιες αξιόλογες περιπτώσεις. Μέσα από τα Scouting Camp έχουμε μια καλή εικόνα για το ποδόσφαιρο της κάθε περιοχής και στόχος μας είναι όλες αυτές τις πληροφορίες να τις χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ενισχύσουμε την Ακαδημία μας”.

Το επόμενο “Scouting Camp” θα διεξαχθεί το διήμερο 13-14 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή.