Έλληνας το μεγαλύτερο ταλέντο της Σιγκαπούρης!

295

Ο 15χρονος Βασίλης Τσούα, ο οποίος μεγάλωσε στην Καστοριά θεωρείται ως το σπουδαιότερο ταλέντο του ποδοσφαίρου της Σιγκαπούρης!

Ο Βασίλης Τσούα εγκατέλειψε τη χώρα μας σε ηλικία 10 ετών. Ο πατέρας του είναι από την Σιγκαπούρη, ενώ η μητέρα του είναι Ελληνίδα!

Ο νεαρός άσος  διεκδικεί το βραβείο «Τhe New Paper Dollah Kassim Award», το οποίο δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές την δυνατότητα να προπονηθούν αλλά και να μετρήσουν την δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Οι δηλώσεις του νεαρού άσου:

«Ήμουν μόλις δύο ετών όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro, έτσι δεν θυμάμαι πολλά. Όσο μεγάλωνα όμως αντιλήφθηκα την σημασία αυτής της επιτυχίας αφού παρακολούθησα στιγμιότυπα της πορείας μέχρι τον τελικό.

Γνωρίζω πως αυτή η επιτυχία σήμαινε πολλά για τους Έλληνες, ειδικά από την στιγμή που η ζωή στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι δύσκολη. Η νίκη ένωσε όλους τους ανθρώπους και έδωσε χαρά στους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Ο κόσμος πολλές φορές παρατηρεί το ύψος μου, αλλά θεωρώ πως ένας στράικερ θα πρέπει να είναι και καλός από την τεχνικής άποψης. Δεν μπορώ να βασιστώ μόνο στο ύψος μου. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω την εθνική ομάδα και είμαι περήφανος για αυτό».

Ο Βασίλης ξεκίνησε την καριέρα του ως τερματοφύλακας,αλλά μετά αποφάσισε να αλλάξει γνώμη και θέση. Πλέον αγωνίζεται ως επιθετικός και παρά το ύψος του (1.80) σκοράρει συνεχώς!