Βρακάς: “Είμαι περήφανος, ευχαριστώ για την ευκαιρία”

116

Σε ηλικία δέκα έξι ετών και κάτι μηνών ο Γιώργος Βρακάς έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Βρακάς ξεκίνησε βασικός στον αγώνα Κυπέλλου με τον Αιγινιακό στο Καυτανζόγλειο και έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του “Δικεφάλου του Βορρά”. Αν μη τι άλλο, ένα ιστορικό επίτευγμα για τον πιτσιρικά.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κρατούσε 37 χρόνια, με τον Βρακά να αγωνίζεται με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας.

Η προηγούμενη επίδοση ήταν του Απόστολου Τσουρέλα, οποίος είχε μπει αλλαγή με τη Δόξα Δράμας στις 14/2/1980 σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 9 ημερών, αντί του Νέτο Γκουερίνο.

Λίγη ώρα μετά το τέλος του αγώνα ο Βρακάς ανέφερε:

«Είμαι περήφανος που έπαιξα! Ευχαριστώ τον προπονητή μου για την ευκαιρία, μου είπε να παίξω ελεύθερα κι αυτό έκανα. Πρότυπο μου είναι ο Κούδας και είμαι ευτυχισμένος που είμαι ο νεότερος που έκανε το ντεμπούτο στα “ασπρόμαυρα.

Όταν επέλεξα να έρθω στον ΠΑΟΚ, έκανα την καλύτερη επιλογή! Με ήθελαν και ομάδες από την Αθήνα, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες».