Youth League: Ολυμπιακός-Γιουβέντους 2-0

348

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 της Γιουβέντους στο Ρέντη την Τρίτη (5/12), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου του Youth League και τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο Ολυμπιακός ήταν “αφεντικό” σ’ όλο το παιχνίδι, ευτύχησε να προηγηθεί στην αρχή του κάθε ημιχρόνου και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη, την 2η στην ιστορία του απέναντι στη Γιουβέντους στο Youth League.

Μόλις στο 1′  ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Μάριο Βρουσάι. Ο διεθνής άσος με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49′ ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματα του. Ο Βρουσάι έβγαλε την ασίστ και ο Ξενιτίδης από κοντά “εκτέλεσε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έγραψε το τελικό 2-0.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βασίλης Βούζας, μετά από το τέλος του αγώνα δήλωσε: “Η ομάδα σήμερα έπαιξε πολύ καλά και άξιζε τη νίκη. Αυτή η εμφάνιση είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

Κληρωθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο της διοργάνωσης όπου η πρώτη ομάδα πέρασε με 16 βαθμούς ενώ η δεύτερη είναι ίσως η πιο παραγωγική Ακαδημία στον κόσμο. Η τρίτη θέση σαφώς και δεν μας ικανοποιεί αλλά το φινάλε ήταν γλυκό. Είναι δύσκολο να κερδίζεις ομάδες όπως η Γιουβέντους αλλά το έχουμε κάνει ξανά στο παρελθόν.

Η Ευρώπη τελείωσε και συνεχίζουμε με μοναδικό στόχο το πρωτάθλημα. Έχουμε έναν τελικό μπροστά μας, στο Αγρίνιο, και θέλουμε άλλη μια νίκη για να πλησιάσουμε πιο κοντά στην κορυφή”. 

Η τελική βαθμολογία (Σε 6 αγώνες):

1. Μπαρτσελόνα (12-1) 16

2. Σπόρτινγκ (10-6) 9

3. Ολυμπιακός (6-14) 5

4. Γιουβέντους (4-11) 3.

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Καράδαης, Λάμπρου, Τσερκώνης, Ράμα, Αγιώτης, Πέιος (84′ Χονδρουδάκης), Βρουσάι, Ξενιτίδης, Χατζηιωαννίδης (74′ Φυτόπουλος), Νεοφυτίδης, Βοϊλης (87′ Μπουλάρι).

Γιουβέντους (Νταλ Κάντο): Μπούστι, Μενεγκίνι, Ανζολίν, Περέιρα Σεραό, Τουρέ (81′ Μορόνε), Καπελίνι, Μουρατόρε, Μέριο (63′ Μορακιόλι), Κουλένοβιτς, Ρικάρντο Κάμπος (83′ Καβίγια), Πορτανόβα.