Τα 5 κριτήρια σύμφωνα με τα οποία οι γονείς επιλέγουν ακαδημία για το παιδί τους

451
kids parents

Μέχρι να φτάσει ένα παιδί να αποφασίζει μόνο του για το μέλλον,  οι γονείς του οφείλουν αποφασίζουν για το ποιο είναι «το καλύτερο» για εκείνο! Λογικό και προφανές…

Έχετε όμως αναρωτηθεί με ποια κριτήρια επιλέξατε να γράψετε το παιδί μας σε μια αθλητική ακαδημία; Η πρώτη αυθόρμητη απάντηση που συνήθως δίνεται από τους γονείς είναι για να μάθει «τα μυστικά του συγκεκριμένου αθλήματος». Η δεύτερη, επίσης συνηθισμένη, απάντηση είναι «για να αθληθεί», ενώ η τρίτη επίσης κοινή απάντηση είναι «γιατί εκεί πηγαίνουν οι φίλοι του».

Συνοπτικά, εκτός των παραπάνω τριών αυθόρμητων αποκρίσεων, τα πέντε κύρια σημεία που πρέπει να προσέξετε για τη σωστή επιλογή μιας ακαδημίας είναι τα εξής:

  • Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε αρχικά είναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ανθρώπων που διοικούν το Σύλλογο! Η κοινή γνώμη μετράει όπως και τα αποτελέσματα της συμπεριφοράς τους γενικότερα!
  • Επιλέγουμε προπονητή όχι σύλλογο! Μην ξεχνάτε πρόκειται να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας σε «χέρια» τα οποία θα χαράξουν την ψυχή τους σε μεγάλο βαθμό, και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους.
    Ο προπονητής είναι ο καθρέπτης  του νέου αθλητή και είναι αυτός που θα κρατήσει τον παιδί στα πρώτα βήματα του… Αν ο προπονητής δεν εμπνέει, δεν δίνει κίνητρο, δεν δίνει χαρά, δεν δίνει χρόνο συμμετοχής, δεν είναι υποστηρικτικός, γενικότερα δεν διδάσκει σωστά… υπάρχει πρόβλημα. Σκεφτείτε αν θα παραμείνετε για το καλό του παιδιού σας!
  • Επιλέγουμε σύλλογο που δίνει προτεραιότητα στις ακαδημίες και όχι στις ομάδες Ανδρών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη των παιδιών.
  • Επιλέγουμε τον σύλλογο που έχει οργανώσει σωστά τη δομή των τμημάτων υποδομής. Δηλαδή το τμήμα να πλαισιώνεται με λίγα παιδιά ανά ηλικία, και να συμμετέχει σε αντίστοιχα πρωταθλήματα. Ο χρόνος συμμετοχής, η συνεχής επαφή με την μπάλα χωρίς πολύ χρόνο αναμονής στον πάγκο τόσο στην προπόνηση όσο και στους αγώνες, δίνει το θετικό ερέθισμα στο νέο αθλητή να αγαπήσει το άθλημα και να μείνει σε αυτό.
  • Επιλέγουμε τον σύλλογο που διδάσκει την ομαδική φιλοσοφία και δίνει εμπράκτως έμφαση στις έννοιες «αθλητισμός», «ευ αγωνίζεσθαι» και «φιλία»…

Και να θυμάστε όταν δεν ξέρεις πού πας, όλοι οι δρόμοι σε οδηγούν εκεί…