«Χρυσωρυχείο» οι ακαδημίες της Μπενφίκα

173

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε η Μπενφίκα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών που προέρχοταν από τις ακαδημίες μόνο την τελευταία επταετία.

Στην Πορτογαλία θα μπορούσε να πει κανείς πως διδάσκουν στα σχολεία την τέχνη του αγοράζω φθηνά πουλάω ακριβά. Το τελευταίο έρχετε να επιβεβαιώσει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο η Μπενφίκα…

Οι Αετοί της Λισσαβώνας ετοιμάζονται να γεμίσουν έτι μία φορά τον τραπεζικό τους λογαριασμό με πολλά μηδενικά στο τέλος αφού φέρεται να συμφώνησαν με τη Λειψία για τη μεταγραφή του 16χρονου Ούμαρο Εμπαλό. Οι Γερμανοί θα κληθούν να πληρώσουν 20 εκατομμύρια ευρώ στους Πορτογάλους επιδεικνύωντας για άλλη μια φορά την τρομερή δουλειά που γίνεται στα φυτώρια του συλλόγου. Η μεταγραφή του νεαρού Αφρικανού έρχεται να σπάσει το φράγμα των 200 εκατομμυρίων που έχει εισπράξει η Μπενφίκα την τελευταία δωδεκαετία μόνο από πωλήσεις ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Τα τελευταία 12 χρόνια το καθαρό ποσό χρημάτων που έχει εξασφαλίσει η Μπενφίκα ανέρχεται στα 206 εκατομμύρια ευρώ. Ποδοσφαιριστές όπως οι Μπερνάρντο Σίλβα και Έντερσον Μοράες της Μάντσεστερ Σίτυ, ο Αντρέ Γκόμεζ της Μπαρτσελόνα, ο Ρενάτο Σάντσες της Μπάγερν Μονάχου και ο Βίκτορ Λίντελεφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μονάχα μερικά από τα αστέρια των Πορτογάλων που «μοσχοπουλήθηκαν» προερχόμενοι από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Το «Caixa Futebol Campus» όπως είναι η ονομασία των τμημάτων υποδομής των Αετών της Λισσαβώνας ξεκίνησε από το 2006 και τροφοδοτεί ανελλιπώς ετησίως την πρώτη ομάδα με εκκολαπτόμενους αστέρες της στρογγυλής θεάς.  

Μάλιστα, σε αυτές τις εισπράξεις δεν υπολογίζονται τα “ενοίκια” στους δανεισμούς των ποδοσφαιριστών της Μπενφίκα, που τα τελευταία χρόνια συνοδεύουν σε κάθε τέτοια μεταγραφική κίνηση και αυξάνουν το συνολικό έσοδο.